SIR BANI YAS ISLAND.jpg
 

Sir Bani Yas Island, Egyesült Arab Emírségek

A Dubai, Abu Dhabi és Katar felé tartó MSC hajóút varázslatos állomása a Sir Bani Yas sziget. Ennek semmi köze a hipertechnológiai fejlődéshez, amelyet a fővárosba, Abu Dhabiba tett kiránduláson csodálhat meg.  Az MSC Beach Experience a Sir Bani Yas szigeten azt jelenti: pihenés. Tartalmaz egy ízletes grill-ebédet zamatos hamburgerekkel és más grillezett finomságokkal, friss salátákkal és zöldségekkel, süteményekkel és gyümölcsökkel. Emellett koktélokat, jéghideg söröket és üdítőket fogyaszthat a sziget hat bárjából. A szórakozási lehetőségek a strandtenisztől és a röplabdától kezdve az evezős deszkázáson át a búvárkodásig terjednek, nem feledkezve meg a tornáról és a táncos tevékenységekről, valamint a vidám strandpartikról sem. Eközben a felfújható vízi park és a gyermekjátszótér egész nap boldoggá teszi a gyerekeket. Anélkül, hogy elhagyná a strandot, kényeztetheti magát egy élénkítő masszázzsal vagy szépségkezeléssel, amelyet az MSC Aurea Spa szakértő személyzete biztosít. Ha pedig már lefoglalt egy szigeti túrát - vagy az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy csatlakozik egyhez -, kirándulási irodánkat is ott találja a strandon. Sir Bani Yas szigetén, akárcsak a Dalma szigeteken.

SIR BANI YAS ISLAND - MINI ISLAND TOUR - OPEN TO ALL GUESTS - SBY09

A vadászat tiltott, minden állat biztonságban érezheti magát Zayed bin Al Nahyan sejk elszánt munkája révén felépült vadrezervátumban - melyet kiránduláson is felfedezhetsz. Az útvonal olyan nevezetességeket érint, mint a történelmi Solymászat, és megismerheted az izgalmas “Zöldülő sivatag” programot is.
Megjegyzés: a vendégek több nyelvű hangos útmutatót kapnak. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink, terhes nők és 4 év alatti gyerekek nem vehetnek részt. A vendégek számára magas faktorszámú naptej és sportcipő viselése javasolt. A szervezők nem tudják garantálni azt, hogy a vadvilág állatait látni fogják a résztvevők. A túra körútvonalat követ a sziget körül anélkül, hogy túlságosan megközelítené a rezervátumot (biztonsági okokból). Ennek a túrának több indulása is lehet a hajó kikötőben töltött ideje alatt. A konkrét indulással kapcsolatos minden információt a kirándulás előtti napon adnak. Ez a kirándulás elérhető azon utasok számára is, akik nem rendelkeznek teljes oltottsággal, vagy olyan gyermekkel vesznek részt a programon, akik nincsenek beoltva. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

SIR BANI YAS ISLAND - FLOATING MATS - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - SBY13

Mindenkinek jár egy kis önzés: a tökéletes “énidő” a Sir Bani Yas sziget körüli nyugodt vizeken lebegve! A kirándulók saját matracot kapnak, ez egy egyszerű, de biztonságos játékszer, melyet használhatsz arra, hogy a tenger csábító hullámain lebegj - vagy a homokos tengerparton napozz (a kirándulás végén a matracot vissza kell adni).
Megjegyzés: a vízimentő kizárólag angolul beszél. A programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. A vendégek számára magas faktorszámú fényvédő használata javasolt. A kiránduláson kizárólag 8 évnél idősebb vendégeink vehetnek részt. A vendégeknek jó úszóknak kell lenniük. A kirándulás kedvezőtlen időjárás esetén elmarad. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

SIR BANI YAS ISLAND - NATURE & WILDLIFE DRIVE IN A GAME VIEWER CANTER - OPEN TO ALL GUESTS - SBY16

Gyere velünk a Sir Bani Yas szigetre, ahol egy ötven éves múltra visszatekintő vadrezervátumot csodálhatsz meg - egy nyitott “vadles” Canter szafari autón. Már az első kanyar után egy különös hangulatú világban fogod találni magad, ahol az állatok szabadon élnek, háborítatlan nyugalomban. Az utazás alatt több fotós megállót is beiktatnak, így mindenkinek lehetősége lesz megörökíteni a családi fotóalbum számára is ezt a modernkori “Noé bárkáját”. A sziget rezervátumának páratlan szépségű élővilágát kár lenne kihagyni! A kirándulás végén lehetőség van a szigeten maradni - de akár azonnal visszatérhetsz a hajóra is.
Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink, terhes nők és 4 év alatti gyerekek nem vehetnek részt. Ennek a túrának több indulása is lehet a hajó kikötőben töltött ideje alatt. A konkrét indulással kapcsolatos minden információt a kirándulás előtti napon adnak. A jármű 21 személyes. A szervezők nem tudják garantálni azt, hogy a vadvilág állatait látni fogják a résztvevők. Ez a kirándulás elérhető azon utasok számára is, akik nem rendelkeznek teljes oltottsággal, vagy olyan gyermekkel vesznek részt a programon, akik nincsenek beoltva. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Arab-öböl csoportos hajóutak

Az úti cél keleti varázslatot idéz, a türkizkék tenger és a sivatag meleg színei között elterülő tájak. Ahol egykor csak sivatag volt, ott ma a világ legmagasabb épületei, a legfényűzőbb szállodák és a legmerészebb építészet található, amelyek a történelmi palotákkal és a hosszú és gazdag arab történelem maradványaival élnek együtt. Engedje át magát ennek a fényűző utazásnak egy MSC körutazással, amely régi hagyomány, és egyben része az Emirátusok által az elmúlt években elért fejlődésnek is: Abu Dhabi és Dubai merész, futurisztikus építészetével lep meg, Sir Bani Yas szigete pedig álomszerű tengerparti élményekkel vagy egy semmihez sem hasonlítható szafarival varázsolja el a mangroveerdők, a sivatag és a védett öbölterületek között. Kihagyhatatlan helyszínek az Ománi-öböl és annak látványos korallzátonyai, Khor Fakkan, Khasaband Muscat, ahol ízelítőt kaphat az ezeregyéjszaka elvarázsolt hangulataiból.