MSC14000616.jpg
 

Nápoly, Olaszország

Nápoly egy nagy, kiterjedt mediterrán kikötő, amelynek központja számos különböző fókusszal várja, hogy felfedezzük egy MSC Földközi-tengeri körutazáson.

Egy nápolyi utazás sem lehet teljes a Piazza Garibaldi és a Via Toledo közötti terület meglátogatása nélkül, amely nagyjából a régi római Neapolisnak felel meg (amelynek nagy része még mindig feltáratlan, mint sok más olasz városban).


Nápoly régi részét - a centro storico-t - a Via dei Tribunali és a Via San Biagio dei Librai főutcák alkotják (ez utóbbi "Spaccanapoli" néven is ismert, mivel szó szerint kettészeli Nápolyt), amelyek még mindig az ókori római utak nyomvonalát követik. Ez Nápoly legélénkebb és legnyüzsgőbb része, a házaló, kiabáló emberiség szabadtéri kasbahja, amely energiával pótolja azt, ami hiányzik belőle kecsességben. De ez a város legérdekesebb negyede, és minden nápolyi hajóúton kötelező látnivaló. A Duomo egy gótikus épület a XIII. század elejéről (bár a XIX. század végi neogótikus homlokzattal), amelyet a város védőszentjének, San Gennarónak szenteltek. 


Az MSC földközi-tengeri hajóútjai
kirándulásokat kínálnak Pompejibe. Campania egyik legfontosabb római kereskedelmi központja - a gazdag patríciusok pénzes üdülőhelye, valamint bor- és halexportot folytató kereskedőváros - a Vezúv Kr. u. 79-ben történt kitörése gyakorlatilag befagyasztotta a város akkori életmódját.


Kirándulni lehet Capri szigetére is, a legendás Capri szigetére, amely a mitikus szirének otthona volt, és azóta a szupergazdagok sokat dicsért játszótere - bár mára a szárazföldről érkező kirándulók célpontjaként jövedelmező életet él.
 
Mindenképpen érdemes meglátogatni, de manapság a lila próza nagy részének eredetét nehéz lehet megtalálni.

NAP01 - POMPEII 

Időtartam: kb. 4 óra
Régészeti túrája Pompeji felé indul, az egykor virágzó város felé, amelyet a Vezúv Kr. u. 79-ben történt katasztrofális kitörése során teljesen betemetett a láva, a törmelék és a hamu. Ezután majdnem 1700 évig rejtőzött és tökéletesen megőrződött a több tonna vulkáni hamu alatt, mielőtt a 18. század közepén véletlenül újra felfedezték, majd ezt követően feltárták. A megtalált számos tárgyi emlék, különösen a mindennapi élet olyan tárgyai, mint a kenyér és a méz, bepillantást engednek a látogatónak az ókori rómaiak életébe. Egy lenyűgöző vezetett séta során betekintést nyerhetünk ennek a lenyűgöző és igen nagy kiterjedésű régészeti lelőhelynek a történetébe. A hajóra való visszaúton megállunk egy helyi korallgyárnál is. 
Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra hosszú ideig egyenetlen talajon (pl. sziklák Pompeji utcáin) való gyaloglással jár, a túra nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára.

NAP02 - NAPLES HISTORIC CENTRE

Időtartam: kb. 4 óra
Indulás a kikötőből a híres "Posillipo" negyedbe, amely magasan egy dombon fekszik, és amelyet Nápoly legfontosabb és legvonzóbb utcáin keresztül vezetve érünk el. A kirándulás a híres Principe Umberto I. Galéria, a San Carlo Színház (külső nézet) és a Piazza Plebiscito megtekintésével folytatódik. A következő program az ókori görög-római város történelmi központjában elrejtett San Lorenzo templom és az ásatások megtekintése. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, sétáljon végig a Via San Gregorio Armenón, ahol számtalan kézműves készít jászolokat. 
Kérjük, vegye figyelembe: mivel ez a túra hosszú gyaloglással, lépcsőzéssel és nagyon keskeny ösvényekkel jár az ásatásokon, nem alkalmas klausztrofóbiás vendégek számára. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. Az üzletek vasárnap zárva tartanak.

*NAP07 - SORRENTO

Időtartam: kb. 5,5 óra
A Nápolyi-öböl egyik gyöngyszemét, Sorrentót mészkőhegyek veszik körül, ahol az olajfák és citrusligetek egy tipikus olasz tájat mutatnak mindazoknak, akik ellátogatnak ebbe a bájos városba. Elhagyjuk Nápoly kikötőjét, és egyórás, a tengerparti kis falvakon keresztül vezető autóút után érjük el Sorrentót. Sétánk a Piazza Tassón kezdődik, majd ennek az egyedülálló városnak a történelmi szűk utcáin folytatódik. Elsétálunk a XV. századi "Sedil Dominova" loggiához, majd külső megtekintésen veszünk részt a székesegyház és a San Francesco templom megtekintése előtt. Szabadidő a Nápolyba való visszatérés előtt. 
Kérjük, vegye figyelembe: bár ez a túra gyalogos szakaszokat is tartalmaz, a kerekesszékesek azzal a feltétellel vehetnek részt, hogy fizető segítő kíséri őket, aki segít a fel- és leszállásban, és hogy a kerekesszéknek összecsukhatónak/összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz nem rendelkezik sem rámpával, sem lifttel. 

NAP24 - POMPEII ON YOUR OWN

Időtartam: kb. 4 óra
Ha a független látogatásokat szereti a legjobban, ezt a túrát nem szabad kihagynia, amely a történelmet és a régészetet a saját tempójában kombinálja. A kirándulás azzal kezdődik, hogy a kikötőből Pompeji felé indulunk, egy egykor virágzó város felé, amelyet a Vezúv Kr. u. 79-ben történt katasztrofális kitörése során teljesen betemetett a láva, a törmelék és a hamu. A helyszínre érve lesz időnk arra, hogy saját magunk fedezzük fel az ókori várost, ami lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjünk ennek a csodálatos és igen nagy kiterjedésű régészeti helyszínnek a történetébe. A kikötőbe való visszaúton egy rövid megállót is tervezünk egy helyi korallgyárnál. 
Kérjük, vegye figyelembe: a helyszínen belül a talaj egyenetlen. Néhány rámpát telepítettek a pompeji gurulóútra, hogy kerekesszékes-barát utat biztosítsanak, bár csak bizonyos korlátozásokkal a helyszínen belüli egyes területeken. Kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. A belépőjegyet a túra ára nem tartalmazza. A 18 év alatti gyermekeknek érvényes személyi igazolványt kell magukkal hozniuk és felmutatniuk.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Földközi-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a mediterrán városok színe-javát, élvezze a magyar nyelvű idegenvezetést a tengerparti programokon. A kiscsoportos kirándulásokon megismerheti a lenyűgöző mediterrán tájakat, hangulatos városokat, felfedezheti a világhírű borkultúrát, bebarangolhatja Európa bölcsőjét... Az MSC hajói a 7-8 tengeren töltött nap során általában 5-6 kikötőt érintenek kettő vagy még több országban. Ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen utazás alkalmával több országot, több népszerű üdülőhelyet, nevezetességet is felkereshet. Minden a tengeren töltött pillanat élmény lesz: a számtalan kikapcsolódási lehetőségtől, a fantasztikus tengeri levegőn végzett sportgyakorlatokon át a változatos kulináris élményekig! Kóstolja meg a világ konyháinak színe-javát a tucatnyi fedélzeti étterem, bár, kávézó egyikében - vagy éppen medenceparti grillteraszon. De a hajókon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a játszóházaktól a hajnalba nyúló diszkóig, mozitermektől a színházig, spa lehetőségek, masszázs vagy egy kellemes iz adás a panorámás edzőteremben... Legyen része egy életre szóló élményben a Földközi-tenger lágy hullámain és szikrázó napsütésében! Az MSC hajóutakon minden igényt kielégítő luxus kényeztetésben lehet része, böngésszen akciós ajánlataink között, és foglalja le álmai utazását akár jelentős előre foglalási kedvezménnyel!