Mediterrán csodák

Csoportos MSC Seaview hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
2022. Október 22-30.

Kalandozások a Mediterráneum legszebb részein! És nem is akárhogy! Az MSC Seaview fedélzetén! Kellemes őszi napsütés, világörökségi helyszínek, finom ételek és borok! Tartson velünk és fedezze fel a Földközi-tenger szépségeit!

1. nap - Indulás Budapestről

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Genovába. Érkezést követően transzfer a szállodába, bejelentkezés a szobák elfoglalása. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap - Beszállás az MSC Seaview hajó fedélzetére

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Seaview fedélzetére. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway - kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Nápoly, Olaszország

Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap - Messina, Olaszország

A reggeli órákban kikötés Messina városában, ahonnan egy egész napos fakultatív kirándulás keretein belül az Etnát és Taorminát keresi fel a csoport. A kb. másfélórás autóbuszos utazás során képeslap szépségű tájak váltakoznak, míg el nem éri Európa legmagasabb, működő vulkánját. Az Etna meghódítására a Strada dell’Etna, vagyis a Déli útvonal szolgál ezen a napon. A felvonón érdemes kéznél tartani a fényképezőgépet, hiszen a vulkánra és a csillámló tengerre is csodálatos panoráma nyílik. Továbbutazás Taormnia városába, ahol szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel a várost, ehet egy jót a kockásabroszos éttermekben vagy élvezheti a napsütést a kávézók teraszán. A délutáni városnézés érinti a kiváló akusztikával rendelkező görög színházat, melynek építését a hellásziak kezdték meg végül pedig a rómaiak fejezték be. Háttérnek pedig álmodni sem lehetne szebbet az Etna sziluettjénél. Később feltűnik a XIII. században épített Szent Miklós katedrális, a XV. századi Corvaja palota és a kis római Odeon színház is. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap - Valletta, Málta

Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról bámulatos kilátás tárul az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A vársokapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap - MSC Seaview

Egész napos hajózás az azúrkék tengeren. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7. nap - Barcelona, Spanyolország

A déli órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számon tartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puigi Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap - Marseille, Franciaország

Érkezés a reggeli órákban Marseille kikötőjébe. A félnapos fakultatív kirándulás egy másfél órás utazással indul a Camargue régióban fekvő történelmi Arles városába. A rómaiak Gallia Narbonensis provincia székhelyévé tették. A fennmaradt római kori építészeti emlékek 1981 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Vincent van Gogh egy évet töltött Arles-ban. Ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített, számtalan alkotásán köszön vissza a város különleges hangulata és nevezetességei. A gyalogos városnézés magában foglalja a római amfiteátrum megtekintését kívülről, amely az I. században gladiátorviadalok helyszínéül szolgált. Az arénát a XIX. században újjáépítették, azóta színes piacoknak és izgalmas bikaviadaloknak ad otthont. Szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel Franciaország gyöngyszemét. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap - Genova, Olaszország

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

A részvételi díj tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Genova - Budapest útvonalon, turista osztályon, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 1 éjszakai szállás Genovában háromcsillagos szállodában, teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Genovában, transzfer autóbusszal, félnapos városnézés Genovában, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Választható opciók:

útlemondási biztosítás, italcsomagok, fakultatív programok (a fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető).

További információk

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.​​


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

Az árak kétágyas elhelyezésre vonatkoznak, egyágyas elhelyezésnél felárat kell fizetni, a többágyas elhelyezés esetlegesen kedvezőbb árú.

 
MSC19018298.jpg

Belső kabin

460 000 Ft/fő

Mediterrán csodák

Csoportos MSC Seaview hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
2022. Október 22-30.

arrow&v