MARSEILLE.jpg
 

Marseille, Franciaország

A francia Riviéra látványos tengerpartján fekszik Marseille, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célja. Ez a hangulatos kikötőváros az utcák labirintusában és a történelmi építészetben megmutatkozó zordság és csillogás egyedülálló keverékéről ismert. Marseille karizmatikus kávézóitól és nyüzsgő Vieux Portjától mindössze néhány mérföldre lenyűgöző városok találhatók. Látogasson el Aix-en-Provence-ba, Cézanne szülőhelyére, vagy gyönyörködjön Avignon ősi szépségében.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A félreismerhetetlen Notre-Dame de la Garde
- Aix-en-Provence
- Avignon
 
Marseille tengeri kikötője továbbra is kihagyhatatlan úti cél a kultúrája, színei és hangulata miatt. Egy MSC Cruises kirándulás elrepíti Önt egy művészettel, építészettel és konyhával teli, karakteres világba. Fedezze fel a kikötőt és annak fő nevezetességét: az 1853 és 1864 között épült neobizánci Notre-Dame-de-la-Garde bazilikát. A csúcsról hihetetlen kilátás nyílik a városra és a mélykék Földközi-tengerre. Ne hagyja ki a sétát Marseille vízpartján, az arisztokratikus Borbély-kastély és -kert mellett. Nézze meg a Longchamp-palotát a városközpontban, mielőtt a régi kikötőben töltené az idejét.
 
Látogasson el a dél-franciaországi Aix-en-Provence városába az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Szent Megváltó katedrális vallási nevezetességét, amely egy római kori templom maradványaira épült. Az Apolló napisten tiszteletére emelt, gazdagon díszített építmény román, gótikus és barokk jegyeket mutat. Ezután tegyen egy kellemes sétát a Négy delfin szökőkúthoz és a Mazarin-negyedhez, ahol mézszínű, 17. századi kúriák állnak.
 
Ha értékeli a gazdag középkori történelmet és a kifinomult kultúrát, látogasson el az ókori Avignonba az MSC Cruises kirándulásán. Ez a csodálatos város ad otthont a Pápai Palotának, amely az UNESCO Világörökség része, és középkori gótikus építészettel büszkélkedhet. A történelmi pápák egykori rezidenciájaként megcsodálhatja az épület faliszőnyegeit és freskóit. Ezután sétáljon a lenyűgöző utcákon, és ebédeljen meg egy francia brasserie-étteremben. 

MRS02 - AIX-EN-PROVENCE 

Időtartam: kb. 4 óra
Marseille kikötőjéből kb. 45 perces autóútra indulunk Aix-en-Provence gyönyörű városába. A kirándulás a híres XII. századi Szent Megváltó katedrális és kertek megtekintésével kezdődik. A székesegyház egy római templom helyén épült, és a XI. és XIII. századot átfogó időszakból származik. A katedrális elé egy gazdagon díszített, gótikus stílusú, díszesen faragott ajtókkal ellátott portál nyílik, északon pedig egy befejezetlen torony szegélyezi. Élvezze a kellemes sétát (kb. 1,5 óra) a történelmi városközpontban, mielőtt elérné a híres Mazarino negyedet, egy lakónegyedet, amelyet Mazarin bíboros bátyja hozott létre a XVII. század utolsó felében Aix en Provence nemesei számára. Élvezze a vásárlásra szánt szabadidőt, mielőtt felszáll a buszra, hogy visszatérjen a kikötőbe.
Kérjük, vegye figyelembe: ez a túra hosszú ideig tartó gyaloglást tartalmaz egyenetlen talajon; a mozgáskorlátozott vendégeket arra kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek.

MRS06 - MARSEILLES CITY TOUR 

Időtartam: kb. 4,5 óra
Csatlakozzon hozzánk, és látogasson el e fontos tengeri városba. Kirándulásunkat a Notre Dame de la Garde bazilika meglátogatásával kezdjük, amely fenségesen áll a domb tetején. A bazilika egy alsó és egy felső templomból áll, és egy ősi kápolna helyén épült. Tovább a "Corniche" (parti út) mentén, ahol megcsodáljuk a Borely kastélyt és kertjét (belső látogatás nem lehetséges). A kirándulás során megtekintjük Marseille központját és fényképeket készítünk a Longchamps-palotánál, mielőtt szabadidőt töltenénk a "Vieux Port"-ban (régi kikötő).
Felhívjuk figyelmét: ez a túra néhány lépcsőfokot tartalmazó, emelkedőre vezető gyaloglással jár a Bazilika körül; a mozgáskorlátozott vendégeket kérjük, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A Notre Dame de la Garde bazilikában tett látogatás különleges események esetén a marseille-i katedrális látogatásával helyettesíthető.

*MRS14 - DELUXE VISIT TO PROVENCE: AVIGNON & AIX-EN-PROVENCE

Időtartam: kb. 7 óra, az ebédet nem tartalmazza.

Míg Dél-Franciaország napsütötte tengerpartjai ideális nyaralóhelynek bizonyulnak, a szárazföld belsejében fekvő elbűvölő városok ugyanúgy megérnek egy látogatást. A kirándulást úgy tervezték, hogy két ilyen gyöngyszemet is megkóstolhassanak, és egy kb. 45 perces autóútra indul Aix-en-Provence-ba, ahol meglátogatják a Szent Megváltó katedrálist. Az egykori római fórum helyén álló, az 5. századtól a 17. századig tartó építészeti stílusok sokaságát ötvöző katedrális gazdagon díszített gótikus homlokzattal és díszesen faragott ajtókkal büszkélkedhet, az épület északi részén pedig egy befejezetlen toronnyal. Ezután a történelmi városrészen keresztül a szép Mazarin-negyedbe sétál, amely a 17. század második felében a város előkelőségei számára épült lakónegyed. Ezután lehetőség nyílik a pihenésre a kb. 90 perces autóút során Avignonig, amely után lesz egy kis idő az ebédre a város számos sörözőjének egyikében, mielőtt továbbutaznak a monumentális pápai palotához, amely a 14. században a kereszténység székhelye volt, és ma az UNESCO világörökség része. A galériákban és kápolnákban, valamint a pápai magánlakosztályban található freskókban és kézzel festett falikárpitokban gazdag palota még mindig tanúskodik egykori fényűzéséről. A Marseille-be és a hajóra való kellemes visszautazás után a túra nyugodt véget ér.
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a túra hosszú ideig egyenetlen talajon, lépcsőkön való gyaloglást tartalmaz; kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kérjük a vendégeket, hogy a vallási látogatásokhoz megfelelő öltözéket viseljenek. A túra ára nem tartalmazza az ebéd költségét (fakultatív). Ez a túra nem áll rendelkezésre az MSC Seaside fedélzetén tartózkodó vendégek számára.

MRS19 - CHARMING ARLES 

Időtartam: kb. 5 óra
Szálljon fel egy kényelmes, modern autóbuszra, és tegyen meg egy kb. 1,15 órás, élvezetes utat a dél-franciaországi Camargue régióban található Arles történelmi városába. A város egykor az ókori Gallia Narbonensis fő római kolóniája volt. Az UNESCO 1981-ben a város római és román kori műemlékeit a világörökség részévé nyilvánította. A holland posztimpresszionista festő, Vincent van Gogh 1888 és 1889 között egy évig élt Arles-ban, ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített. A panorámás séta során megtekintheti a főbb látnivalókat, mint például a Szent Trophime-templomot, amely egykor székesegyházi rangot viselt, a "Place du Forum"-ot, amely van Gogh híres festményét ihlette, valamint a római amfiteátrumot, amelynek 120 boltíve az 1. századból származik. Látogasson el az amfiteátrumba, amely több mint 20 000 néző befogadására volt alkalmas, és arra épült, hogy szekérversenyek és véres közelharcot vívó gladiátorok formájában szórakoztassa a tömegeket. A hajóra való visszatérés előtt lesz idő a saját felfedezésre.
Kérjük, vegye figyelembe: mivel a túra egyenetlen és egyenetlen talajon való gyaloglással jár, kérjük a mozgáskorlátozott vendégeket, hogy a részvétel előtt mérjék fel személyes állóképességüket és képességeiket. Kényelmes cipő és kalap (a nyári hónapokban) ajánlott, valamint konzervatív öltözet a vallási jelentőségű helyek látogatásához.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Földközi-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a mediterrán városok színe-javát, élvezze a magyar nyelvű idegenvezetést a tengerparti programokon. A kiscsoportos kirándulásokon megismerheti a lenyűgöző mediterrán tájakat, hangulatos városokat, felfedezheti a világhírű borkultúrát, bebarangolhatja Európa bölcsőjét... Az MSC hajói a 7-8 tengeren töltött nap során általában 5-6 kikötőt érintenek kettő vagy még több országban. Ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen utazás alkalmával több országot, több népszerű üdülőhelyet, nevezetességet is felkereshet. Minden a tengeren töltött pillanat élmény lesz: a számtalan kikapcsolódási lehetőségtől, a fantasztikus tengeri levegőn végzett sportgyakorlatokon át a változatos kulináris élményekig! Kóstolja meg a világ konyháinak színe-javát a tucatnyi fedélzeti étterem, bár, kávézó egyikében - vagy éppen medenceparti grillteraszon. De a hajókon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a játszóházaktól a hajnalba nyúló diszkóig, mozitermektől a színházig, spa lehetőségek, masszázs vagy egy kellemes iz adás a panorámás edzőteremben... Legyen része egy életre szóló élményben a Földközi-tenger lágy hullámain és szikrázó napsütésében! Az MSC hajóutakon minden igényt kielégítő luxus kényeztetésben lehet része, böngésszen akciós ajánlataink között, és foglalja le álmai utazását akár jelentős előre foglalási kedvezménnyel!