MALAGA.jpg
 

Málaga, Spanyolország

Málaga elegáns központi zónája - az MSC Földközi-tengeri hajóútjának egyik állomása - nagyrészt sétálóutca, amelynek középpontja, a márványburkolatú Calle Marqués de Larios, divatos üzletekkel szegélyezett, legelegánsabb főutcája. A Plaza de la Constitución, Málaga főtere egy monumentális szökőkútnak ad otthont, amelyet karcsú pálmák és számos kávézó és étterem teraszai szegélyeznek. Málaga központjában számos érdekes templom és múzeum található, nem beszélve Picasso szülőházáról és a Museo Picasso Málagáról, amely Málaga leghíresebb fiának műveiből álló jelentős gyűjteménynek ad otthont. A város feletti dombon magasodik az Alcazaba és a Gibralfaro félelmetes fellegvára, amelyek a mórok hét évszázados uralmának csodálatos emlékei. Málaga a halakról és a tenger gyümölcseiről is híres, amelyeket a város tapas bárjaiban és éttermeiben, valamint a régi halászfalvakban, El Palóban és Pedregalejóban kóstolhatunk meg, amelyek ma már a külvárosokba olvadtak be, ahol a tengerparti paseo a tartomány legjobb marisquerías és chiringuitos (tengerparti haléttermek) közül néhányat kínál. A lenyűgöző Alcazaba az a hely, ahová érdemes ellátogatni, ha part menti kiránduláson vesz részt. A c/Acazabilla bejáratától balra, a hajóról jól láthatóan áll az 1951-ben véletlenül felfedezett római színház, amely - az ásatásokat és a helyreállítást követően - ma különböző szabadtéri szórakoztató rendezvények helyszíne. A fellegvár is római eredetű, a két- és háromíves kapuk mór téglái között márványtömbök és -oszlopok váltakoznak. Az Alcazaba fölött, és egy hosszú kettős fallal (coracha) összekötve vele, található a Gibralfaro-kastély. Az Alcazabához hasonlóan ezt is csodálatosan felújították, és ma egy érdekes múzeumot rendeztek be, amely a vár történetének szenteli magát.

MALAGA- MARBELLA - MALAH

A spanyol aranypart, a Costa del Sol egyik legnépszerűbb turistacélpontjára invitáljuk - a fakultatív kiránduláson résztvevők egy fél napot tölthetnek el Marbellában! A gyönyörű városba vezető út már önmagában is élményszámba megy, a helyszín pedig egyenesen olyan, mintha festővásznon tervezték volna meg. Marbella a Sierra Blanca hegy zord sziklái és a tengerpart ölelésében igazi gyöngyszem. Az idegenvezető a város néhány legismertebb nevezetességét mutatja meg, köztük a mintegy 500 éves, gótikus stílusban épült Iglesia de la Encarnación templomot. A csoport innen buszos városnézésre indul, amely olyan nevezetességeket érint, mint Gibralfaro, Ataranzanas piac, Plaza de la Merced vagy a bikaviadalok helyszíne, majd visszatérés a hajóhoz.
Megjegyzés: a helyszíneket és nevezetességeket a csoport csak kívülről tekinti meg. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra.

MALAGA - CITY TOUR - MALAG

Fedezze fel a világ egyik legősibb települését - amely egyben Spanyolország egyik legszebb és legnépszerűbb turista célpontja is, a napsütötte Malagát! Fakultatív kirándulásunk elkalauzolja Önöket Pablo Picasso szülővárosába. A félnapos program először a város főbb útjait érinti, köztük a csodálatosan buja zöld fákkal szegélyezett Alameda Principal-lal. A csoport útja elvezet az andalúziai reneszánsz legszebb épületei közé sorolt 16. századi székesegyházhoz és a Gibralfaro erődhöz. A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Megjegyzés: a székesegyház és az erőd felkeresését a hajón erősítik meg. A vendégeinket kérjük, hogy vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözéket viseljenek. Amennyiben a székesegyház zárva tart (pl. vallási események miatt), úgy megtekintés csupán kívülről. A kirándulás során valamennyit sétálni kell, mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy személyes erőnlétük mérlegelésével döntsenek a részvételükről. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Földközi-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a mediterrán városok színe-javát, élvezze a magyar nyelvű idegenvezetést a tengerparti programokon. A kiscsoportos kirándulásokon megismerheti a lenyűgöző mediterrán tájakat, hangulatos városokat, felfedezheti a világhírű borkultúrát, bebarangolhatja Európa bölcsőjét... Az MSC hajói a 7-8 tengeren töltött nap során általában 5-6 kikötőt érintenek kettő vagy még több országban. Ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen utazás alkalmával több országot, több népszerű üdülőhelyet, nevezetességet is felkereshet. Minden a tengeren töltött pillanat élmény lesz: a számtalan kikapcsolódási lehetőségtől, a fantasztikus tengeri levegőn végzett sportgyakorlatokon át a változatos kulináris élményekig! Kóstolja meg a világ konyháinak színe-javát a tucatnyi fedélzeti étterem, bár, kávézó egyikében - vagy éppen medenceparti grillteraszon. De a hajókon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a játszóházaktól a hajnalba nyúló diszkóig, mozitermektől a színházig, spa lehetőségek, masszázs vagy egy kellemes iz adás a panorámás edzőteremben... Legyen része egy életre szóló élményben a Földközi-tenger lágy hullámain és szikrázó napsütésében! Az MSC hajóutakon minden igényt kielégítő luxus kényeztetésben lehet része, böngésszen akciós ajánlataink között, és foglalja le álmai utazását akár jelentős előre foglalási kedvezménnyel!