LISBON.jpg
 

Lisszabon, Portugália

A Tejo széles torkolatának csillogó vizére néző dombok sora fölé húzódó Lisszabon Európa egyik legszebb városa. Bár modern külvárosai nem túl elegánsak, a történelmi központ viszonylag kompakt, és könnyen felfedezhető egy nap alatt, ha az MSC hajóútja Lisszabonba vezet. A város legrégebbi része, az Alfamát alkotó utcácskák láncolata a látványos fekvésű mór Castelo de São Jorge alatt fekszik, romos falai egy másik dombra, a Bairro Altóra vagy felsővárosra néznek, amely bárairól, éttermeiről és pezsgő éjszakai életéről híres. A dombok közötti völgy alkotja a Baixát, vagyis az alsó várost. A Baixa (alsó város) magas, impozáns épületei adnak otthont Lisszabon legérdekesebb üzleteinek és kávézóinak. Az MSC Földközi-tengeri hajóútjának egyik parti kirándulása lehet a lehetőség, hogy egy keskeny sétányon keresztül elérje a lenyűgöző Torre de Belém (Belém tornya), Lisszabon ikonikus szimbólumát. Jellemzője a M anueline stílus, amely Mánuel király uralkodása alatt volt kiemelkedő, ablakai és lépcsőházai boltívekkel és díszítő szimbólumokkal díszítettek, amelyek Portugália újvilági felfedezéseit ábrázolják. A Tejo folyó torkolatának védelmére épült erődítményt éveken át építették, bár 1520-as megnyitásakor a folyó közepének közelében állt volna - az 1755-ös földrengés azonban megváltoztatta a folyó folyását. Ma a látogatók szabadon felfedezhetik a torony különböző szintjeit, köztük a folyóra néző teraszt, ahonnan a tüzérség tüzelhetett volna. Ezután egy nagyon meredek csigalépcsőn lehet felmászni négy szintre - a folyóra nyíló keretezett kilátással - a legfelső teraszra, ahonnan Belém fenséges panorámája tárul elénk.

LISBON - LISBON SIGHTSEEING & RIVER CRUISE - LISAN

Lisszabon és folyója pont olyan jól kiegészítik egymást, mint Budapest és a Duna... Fedezze fel a csodálatos portugál fővárost félnapos fakultatív* kirándulásunkon: buszon és hajón utazva! A kikötőből kikanyarodva a busz Lisszabon legismertebb nevezetességeit ejti útba, köztük a Pombal teret, a Liberty sugárutat, a Fekete ló teret és Rossiot - a város szívét. Megnézheti Baixát, a város egykori központját melyet teljes egészében újjáépítettek a környéket elpusztító földrengés után a 18. században. A VII. Edward Király Parkban található kilátópontról pedig fantasztikus panorámában gyönyörködhet! Ne felejtse a tengerjáró fedélzetén a fényképezőgépet - miután a buszról folyami hajóra váltanak, egészen új perspektívából tárulkozik fel a város szépsége. A csoport áthalad a látványos függesztett híd alatt, ami a híres san franciscoi Golden Gate hidat idézi fel sokakban - de érdemes megörökíteni Krisztus Király monumentális szobrát is! A Belém negyednél újabb látványosságok várják a parton, köztük a Felfedezések emlékmű, a Belém torony és gazdagon díszített Jeronimos monostor. A Tagus folyón hajókázva a fedélzeten finom helyi falatokkal is várják a csoportot. A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kirándulás az időjárási körülményektől valamint a Tagus folyó hajózhatóságától függően indul. Kérjük, hogy a bármilyen ételintoleranciától szenvedő utasaink erről legkevesebb két nappal a kirándulást megelőzően értesítsék a fedélzeti Shore Excursions Office-t. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra. Kiránduláson olyanok vehetnek részt, akik rendelkeznek az EU digitális COVID igazolással (zöld kártya). A kiránduláson nem vehetnek részt olyanok, akik maguk rendelkeznek zöldkártyával, de olyan 12 éves, vagy annál idősebb gyerekekkel utaznak, akik nincsenek teljesen beoltva. Számukra az MSC egyéb lisszaboni kirándulásai állnak rendelkezésre (melyeken irodánk magyar nyelvű idegenvezetést nem biztosít). Alternatív megoldásként a hajóút során vegye fel a kapcsolatot a fedélzeti Shore Excursions irodával: ingyenes tesztet szerveznek.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Földközi-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a mediterrán városok színe-javát, élvezze a magyar nyelvű idegenvezetést a tengerparti programokon. A kiscsoportos kirándulásokon megismerheti a lenyűgöző mediterrán tájakat, hangulatos városokat, felfedezheti a világhírű borkultúrát, bebarangolhatja Európa bölcsőjét... Az MSC hajói a 7-8 tengeren töltött nap során általában 5-6 kikötőt érintenek kettő vagy még több országban. Ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen utazás alkalmával több országot, több népszerű üdülőhelyet, nevezetességet is felkereshet. Minden a tengeren töltött pillanat élmény lesz: a számtalan kikapcsolódási lehetőségtől, a fantasztikus tengeri levegőn végzett sportgyakorlatokon át a változatos kulináris élményekig! Kóstolja meg a világ konyháinak színe-javát a tucatnyi fedélzeti étterem, bár, kávézó egyikében - vagy éppen medenceparti grillteraszon. De a hajókon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a játszóházaktól a hajnalba nyúló diszkóig, mozitermektől a színházig, spa lehetőségek, masszázs vagy egy kellemes iz adás a panorámás edzőteremben... Legyen része egy életre szóló élményben a Földközi-tenger lágy hullámain és szikrázó napsütésében! Az MSC hajóutakon minden igényt kielégítő luxus kényeztetésben lehet része, böngésszen akciós ajánlataink között, és foglalja le álmai utazását akár jelentős előre foglalási kedvezménnyel!