MSC Musica csoportos hajóút Görögország és Olaszország érintésével magyar nyelvű idegenvezetővel

2022. Június 5-12.

Fantasztikus tájak, hamisítatlan mediterrán ízek és életérzés sok-sok szikrázó napsütéssel megkoronázva: mi más kell még egy feledhetetlen nyaraláshoz? Talán csak egy ragyogó környezet - ez is adott a gyönyörű MSC Musica fedélzetén. Tartson velünk a Földközi-tenger keleti medencéjébe, barangoljon három mediterrán ország legszebb tájain. Két kikötő között pedig élvezze az MSC Musica luxus kényelmét és tengernyi programkínálatát! Az utazást bátran tudjuk ajánlani mindenkinek: legyen szó egy romantikus hétről, családi nyaralásról vagy jól megérdemelt pihenésről a nyári szezon elején. A végtelen programok és kimeríthetetlen szórakozási lehetőségek garantálják, hogy mindenki jól érezze magát: az is, aki önfeledt szórakozásra vágyik, vagy aki családjával vakációzna.  De a mediterrán vidék páratlan történelmi kulturális örökségének felfedezésére is remek lehetőséget nyújt ez az utazás.

1. nap - Indulás Budapestről

A csoport a hajnali órákban indul Budapestről Monfalcone felé - a délutáni órákra már a kikötőbe kanyarodik be a busz. A check-int követően már a választott kabinok elfoglalása következik, majd indulhat a nagy kaland! Kezdje meg a csodálatos MSC Musica végtelen programkínálatának felfedezését, miközben a hajó felhúzza a vasmacskát és útnak indul az olasz csizma déli partjai felé...

Irány a görög partok! Hosszú út áll az MSC Musica előtt - ön pedig élvezheti a friss tengeri levegőt, a páratlan panorámát és a szikrázó napsütést. Az út minden perce feledhetetlen élmény lesz! A csillogó luxus és mediterrán kényelem jegyében tervezett tengerjárón mindig vár egy felfedezni való újdonság és meglepetés. A központi társalgóban elhelyezett, látványos vízeséstől a függesztett kristály padlóig, melyben meg-megcsillan a medencék vize. Próbálja ki magát különböző sportokban, vegyen részt valamilyen edzésen a fitnesz teremben, vagy kényeztesse testét-lelkét a díjnyertes spa részlegen! A fedélzeten tucatnyi kávézó, étterem, lounge várja ínycsiklandozó fogásokkal és fantasztikus koktélokkal. A család fiatalabb tagjait tematikus szobák és klubbok várják, a felnőttek előtt pedig a kaszinó, diszkó ajtaja is nyitva áll. Kalandra fel!

3. nap - Katakolon, Görögország

A Peloponnészosz nyugati partvonalán található, elbűvölő település - ez Katakolon. A ragyogóan kék Ion-tenger partján álló városkában számos kihagyhatatlan látványosság található: az ikonikus világítótorony, az Agiosz Nikolaosz templom vagy éppen a hangszer múzeum. De alig 30 kilométernyire egy igazi világszenzáció, az olimpiai álom ősi bölcsője, Olümpia található. A páratlan, az UNESCO védelmét is élvező hely volt mintegy 3 ezer éve az ókori játékok színhelye. A környéken ezernyi más lenyűgöző helyszín is van: Zeusz temploma, a gymnasium (ami az ókorban nem csak a tanulás helyszíne volt) vagy a hatalmas stadion, ahol akár 45 ezer néző is helyet foglalhatott egykor.

Kréta fővárosa hihetetlen történelmi múlttal büszkélkedhet - de egy ízig-vérig modern, élettől pezsgő város is egyben. A közeli Yioúhtas hegy méltóságteljes látványa, az ősi Koules erőd a kikötő nyugati oldalán - már kikötőskor megkapó látvány! Keresse fel a mítoszokból ismert Knosszoszi palotát, látogasson el évszázados kolostorokba vagy templomokba. Krétán a görög szigetvilág színe-javát megismerheti!

5. nap - Szantorini, Görögország

Sokak szerint a legszebb görög sziget, a csodálatos Santorini valóban egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik. A mesés sziklaszirtek, a különleges, vöröses színben pompázó strand és a fehérre meszelt házikók színes kavalkádját a káprázatosan kék Égei-tenger teszi teljessé. A félhold alakú sziget mai alakját és vonalait vulkáni működés formálta, ennek egyik kézzel fogható bizonyítéka a megannyi forró vízű forrás, és a vulkáni talajon termesztett szőlő, melyből egyedülálló ízvilágú borok készülnek. Fedezze fel ezt a csodálatos szigetet!

Az MSC Musica új szintet jelent a környezetbarát tengeri utazások világában - miközben a felsőfokú kényelemből és a páratlan szórakozási lehetőségekből jótányit sem engedtek a tervezők. Fedezze fel a varázslatos világot - az utazás hatodik napján a hajó nem köt ki, így egész napot a nyílt tengeren töltheti. Barangoljon a ragyogó fedélzeteken, üljön be egy bárba egy finom ital- vagy kávékölteményre. A legfelső fedélzeten kültéri medencék, napozóágyak, és hangulatos étterem várja az utazókat. A hajón minden korosztály tucatnyi programlehetőségből válogathat: kölyökklub, játékterem a kisebbeknek, felnőttek számára spa, wellness, kaszinó, panorámás diszkó... A fedélzeten az egyetlen gondot az jelentheti, hogy el kell dönteni, mi legyen a választás!

7. nap - Bari, Olaszország

Az olasz csizma déli részén fekvő Bari fantasztikus mediterrán tájakat és az olasz vendégszeretet színe-javát kínálja az ide látogatóknak. Nápoly után a második legnépesebb város a déli régióban, ahol a történelmi hagyományok és a modern város kavalkádja egyedülálló módon ötvöződik egymással... A városban barangolva számtalan érdekes galériára, múzeumra bukkanhat, de az itt tanuló, népes diákseregnek (is) köszönhetően a szórakozási lehetőségekből sincs hiány. Az UNESCO Világörökség részét képző barlangok igazi természeti csodát jelentenek! A lélegzetelállító tengerpartjával és a világ élvonalába tartozó éttermeivel Bari mindenki szívét rabul ejti...

8. nap - Monfalcone, Olaszország

A hajó a reggeli órákban köt ki Monfalconéban. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a kellemes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a CRUISEplus utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

A részvételi díj tartalmazza:

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Cegléd, Győr, Komárom, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya) · hajótársaság által előírt covid-19 biztosítást · adókat, illetékeket · kötelező borravalót · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

Választható opciók:

baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása. Aktuális információkról utazási irodánk munkatársaitól kérhet tájékoztatást, melyek mindig az adott, pillanatnyi helyzetet tükrözik, az esetleges változtatásokért nem tudunk felelősséget vállalni.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

Az árak kétágyas elhelyezésre vonatkoznak, egyágyas elhelyezésnél felárat kell fizetni, a többágyas elhelyezés esetlegesen kedvezőbb árú.

MU_INTERIOR_459x258_7364_1139_459-258_Image.jpg

Belső kabin

489 900 Ft/fő

 

Egy lenyűgöző kilátás

Iráklionba a legjobban a tenger felől, az MSC tengerjáró hajóján érkezhet. Ez a hagyományos megközelítés, és még mindig ez az, amely a legjobb fényben mutatja meg a várost: a Yioúhtas-hegy emelkedik mögötte, nyugaton a Psilorítis hegység magaslatai, és ahogy közelebb érünk, a kikötő bejáratát őrző nagy erőd, valamint a város legrégebbi részét körülvevő és uraló városfalak.
 
Iráklion remek erődítményekkel, egy remek piaccal és hangulatos régi sikátorokkal várja, hogy meglátogassa, amikor leszáll az MSC hajóútjáról. Gyakorlatilag minden, amit valószínűleg látni szeretne, a fallal körülvett város északkeleti sarkában található. A hatalmas, helyenként akár 15 méter vastag velencei falak a legnyilvánvalóbb bizonyítékai Iráklion történelmének.

Bár szerkezetük hihetetlenül jól megmaradt, a bejárat gyakorlatilag nem létezik. A Platía Venizélou felé közeledve jobbra található El Greco park tele van kávézókkal és bárokkal, míg szemben, balra, Iráklion régebbi épületei közül néhány érdekesebbet találunk, köztük az Áyios Títos templomot és a velencei városházát a híres loggiával, mindkettőt szinte teljesen újjáépítették. Közvetlenül fölötte áll a San Marco-templom, amelynek lépcsője általában zsúfolásig tele van a közeli Platía-ról ide-oda özönlő városnézőkkel.

Az Irákliótól 5 km-re délre, egy alacsony, nagyrészt mesterséges dombon fekvő Knósszosz messze a legnagyobb minószi palota volt, amely több mint három és félezer évvel ezelőtt egy rendkívül kifinomult, a sziget egészére kiterjedő civilizáció középpontjában virágzott: ez egy olyan kirándulás, amelyet nem szabad kihagyni egyetlen görögországi MSC Földközi-tengeri hajóútról sem.

Amint belépünk a Knósszosz-palotába annak nyugati udvarán keresztül, azonnal világossá válik, hogy a labirintusról szóló legendák hogyan nőttek fel körülötte. Még térkép és leírás birtokában is nagyon nehéz lehet kitalálni, hogy hol vagyunk. 

 

MSC Musica csoportos hajóút Görögország és Olaszország érintésével magyar nyelvű idegenvezetővel

2022. Június 5-12.

Amennyiben a csoportos hajóutat legalább 90 nappal indulás előtt lefoglalja, úgy utasonként 19 900 Ft előfoglalási kedvezményt biztosítunk árainkból. Halmozza tovább a kedvezményeket: a hajós társaságok törzsutasai (MSC Voyager esetében legalább Classic, COSTA Club esetében legalább Aquamarina szint) további 5% kedvezményre jogosultak - a foglalás időpontjától függetlenül! Keresse munkatársainkat, akik örömmel tájékoztatják Önt a részletekről.

arrow&v