FUNCHAL.jpg
 

Funchal, Portugália

Amikor az MSC körutazásán megérkezik Funchalba, hajója a kikötő mögött egyenesen emelkedő hegyek által védett öbölben horgonyoz le. A Funchal név az édeskömény növényről, a funchóról ered, amelyet még ma is használnak a rebuçados de funcho néven ismert hagyományos édességekhez, amelyeket Madeira szigetén bárhol megtalálhat. Egy kirándulás során a városközpontban történelmi templomokat látogathatunk meg, az intarziás mennyezetű A Sé katedrálistól a fenséges Megtestesülés templomán át a boltozat nélküli Carmo templomig. Egy másik MSC kirándulás felviszi önöket Monte faluba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a funchali öbölre. Meglátogathatja 18. századi templomát és az utolsó osztrák császár, I. Károly sírját, és sétálhat a csodálatos botanikus kertekben. Ha azonban szereti a magasságot, nincs is lenyűgözőbb a Cabo Girãónál és 589 méter magas szikláinál, amelyek a világ legmagasabbjai közé tartoznak, és amelyek lábánál a Fajãs do Cabo Girão néven ismert művelt földek fekszenek. Ha MSC hajóútja során egy felszerelt strandra vágyik, egy másik kirándulás Machicóba viszi el. A 15. században alapított településen található a sziget legrégebbi egyházi épülete, a Capela dos Milagres, valamint a 16. század elején épült São João Baptista és Nossa Senhora do Amparo erődök. Az élénkebb turisztikai látványosság inkább Calheta, a délnyugati parton található. A kikötőben pompás, az Atlanti-óceánt átszelő jachtok horgonyoznak, és ha fürödni szeretne, két gyönyörű, aranyhomokos strandot talál; a modern építmények ellenére Calheta a 15. század közepéig nyúlik vissza. Itt készül az "Aguardente", a legjobb fehér rum, és Madeira jellegzetes italának, a "Poncha"-nak az alapvető összetevője.

FUNCHAL - SIGHTS OF FUNCHAL - FUNAJ

Fedezze fel Funchal nevezetességeit fakultatív kirándulásunkon (a résztvevőknek EU digitális COVID tanúsítvánnyal/zöldkártyával kell rendelkezniük - elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen). Ragadja magához fényképezőgépét, és indulás Madeira gyönyörű, buja környezetébe! A kikötőből kikanyarodva a busz a sziget egészét átszeli, hogy Pico dos Barcelos kilátóponthoz érkezzenek. Itt egy rövid fotózkodás erejéig megállnak, majd irány Cabo Girao - a világ második legmagasabb sziklája. Ha bírja a szédítő látványt, akkor az üveg és fém kilátóteraszról szédületes panorámában gyönyörködhet – de ha szeretné, biztonságos távolságból is csodálatos látványban lesz része. Utolsó megálló a Pico da Torre kilátópont: 205 méteres magasságból újabb fantasztikus fotókat készíthet. Ez a kirándulás a természet és fotózás szerelmesei számára szinte kötelező program!
Megjegyzés: a kirándulókat kérjük, hogy viseljenek kabátot. A kilátópontokról történő látványt az időjárási körülmények befolyásolhatják. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra. A kiránduláson azok vehetnek részt, akik rendelkeznek az EU-s digitális COVID igazolással (zöld kártya, elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen). A kiránduláson nem vehetnek részt olyanok, akik maguk rendelkeznek zöldkártyával, de olyan 12 éves, vagy annál idősebb gyerekekkel utaznak, akik nincsenek teljesen beoltva. Számukra az MSC által kínált egyéb kirándulások állnak rendelkezésre (melyeken magyar nyelvű idegenvezetés nincs). Alternatív megoldásként a kiránduláson való részvételhez ingyenes teszt elérhető a fedélzeten - vegye fel a kapcsolatot a fedélzeti Shore Excursions irodával (az idegenvezető természetesen segítségére lesz ebben).

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Földközi-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a mediterrán városok színe-javát, élvezze a magyar nyelvű idegenvezetést a tengerparti programokon. A kiscsoportos kirándulásokon megismerheti a lenyűgöző mediterrán tájakat, hangulatos városokat, felfedezheti a világhírű borkultúrát, bebarangolhatja Európa bölcsőjét... Az MSC hajói a 7-8 tengeren töltött nap során általában 5-6 kikötőt érintenek kettő vagy még több országban. Ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen utazás alkalmával több országot, több népszerű üdülőhelyet, nevezetességet is felkereshet. Minden a tengeren töltött pillanat élmény lesz: a számtalan kikapcsolódási lehetőségtől, a fantasztikus tengeri levegőn végzett sportgyakorlatokon át a változatos kulináris élményekig! Kóstolja meg a világ konyháinak színe-javát a tucatnyi fedélzeti étterem, bár, kávézó egyikében - vagy éppen medenceparti grillteraszon. De a hajókon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a játszóházaktól a hajnalba nyúló diszkóig, mozitermektől a színházig, spa lehetőségek, masszázs vagy egy kellemes iz adás a panorámás edzőteremben... Legyen része egy életre szóló élményben a Földközi-tenger lágy hullámain és szikrázó napsütésében! Az MSC hajóutakon minden igényt kielégítő luxus kényeztetésben lehet része, böngésszen akciós ajánlataink között, és foglalja le álmai utazását akár jelentős előre foglalási kedvezménnyel!