EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Az MSC Cruises biztonságos és stresszmentes nyaralási lehetőséget kínál Önnek és szeretteinek a szigorú MSC Cruises Egészségügyi és biztonsági protokollunknak köszönhetően. Az MSC Cruises egészségügyi és biztonsági intézkedései változhatnak, és a járvány alakulásának megfelelően alkalmazkodnak.

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

AMIT A HAJÓÚT ELŐTT TUDNI KELL

Az MSC Cruises együttműködött a hatóságokkal minden olyan régióban és országban, ahol a hajók közlekednek, annak érdekében, hogy a protokollja megfeleljen az előírt egészségügyi és biztonsági intézkedéseknek, illetve meghaladja azokat. Az alábbi részletek változhatnak.

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

Az alábbi követelmények a jelenlegi és a következő hajóutakra érvényesek (az egészségügyi és biztonsági intézkedések változhatnak, és a világjárvány alakulásának megfelelően módosulnak).

Felhívjuk figyelmét, hogy a 12 év feletti Vendégeknek a következő követelmények valamelyikét kell teljesíteniük ahhoz, hogy a fedélzetre léphessenek:


Teljes körűen be kell oltva lenniük, ÉS a beszállás előtt 48 órával negatív RT-PCR vagy antigén tesztről szóló igazolást kell bemutatniuk. Ha szombaton 15:00 órakor száll hajóra, akkor a COVID-19 tesztet csütörtökön 15:00 órától kell elvégeznie. 


Az elmúlt 6 hónapban meggyógyult a COVID-19-ből, és rendelkezik az ezt igazoló igazolással vagy QR-kóddal, ÉS a beszállást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív RT-PCR- vagy antigéntesztről szóló igazolással. Ha szombaton 15:00 órakor száll hajóra, akkor a COVID-19 tesztet csütörtökön 15:00 órától kell elvégeznie.


A 2-11 éves vendégeknek a beszállást megelőző 48 órán belül RT-PCR vagy antigén tesztet kell bemutatniuk. A 2 év alatti vendégek számára nincs tesztelési vagy oltási kötelezettség.

A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha:

Az elmúlt 9 hónapban és az indulás előtt 14 vagy több nappal a helyi előírásoknak megfelelően két oltássorozatot végeztek, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson és Novavax oltóanyagokat. A fenti oltóanyaglista "mix-and-match" kombinációja is elfogadható. Ha a két oltássorozat beadása óta több mint 9 hónap (270 nap) telt el, akkor emlékeztető oltást kell beadni. Ha az emlékeztető oltást a második oltás lejárta előtt (tehát kilenc hónapon belül) végezték el, nem szükséges a beszállás előtti 14 napos várakozási idő betartása. Ha azonban az emlékeztető oltást a második oltás után kilenc hónappal végezték el, akkor az indulás előtt legalább 14 nappal szükséges az emlékeztető oltást elvégeztetni. Azok a vendégek, akik megkapták az emlékeztető oltást, mentesülnek a 9 hónapos korlátozás alól.

Az oltási bizonyítványnak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lennie. Azok a vendégek, akik felépültek a Covid-19-ből, és csak egy oltást kaptak, teljes mértékben beoltottnak tekinthetők, amennyiben megkapták az oltást, és az elmúlt 6 hónapon belül felépültek a Covid-19-ből, és rendelkeznek az ezt igazoló igazolással vagy QR-kóddal.

Kérjük, vegye figyelembe: 2 adag nem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcina és egy, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott emlékeztető oltás (beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson és Novavax vakcinákat) csak akkor fogadják el a beszálláshoz, ha az emlékeztető oltást a második oltás beadásától számított 6 hónapon belül adták be, és azt legalább 28 nappal a második oltás beadását követően adták be.

Megjegyzés: Az antigén önvizsgálat nem fogadható el a beszálláshoz. 

Fontos tudnivalók a Vallettában (Málta) hajóra szálló vendégek számára 

A Vallettában (Málta) beszálló vendégeknek a következőkre kell figyelniük: 

Teljes mértékben beoltva kell lenniük, és a beszállás előtt 48 órával negatív RT-PCR tesztet kell benyújtaniuk (csak a 2 évnél idősebb Vendégek esetében). Az antigén tesztet csak a Máltán lakóhellyel rendelkező, a hajóra szálló vendégek esetében fogadják el.  
A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha a hajóút kezdete előtt több mint 14 nappal megkapták a teljes oltássorozatot a helyi előírásoknak megfelelően jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson és Novavax cégeket. A fenti oltóanyaglista "mix-and-match" kombinációja is elfogadott.

A vizsgálati eredményekről szóló eredeti igazolást vagy oltási vagy gyógyulási igazolást be kell mutatni a terminálon (papíron vagy elektronikus formában), és az alábbi nyelvek egyikén kell elkészíteni: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven. A COVID 19 vizsgálati bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmányokkal ellenőrizhetően), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt.

EGYÉB UTAZÁSI KÖVETELMÉNYEK

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

A COVID-19 teszt vagy az utasok helymeghatározó űrlapja (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelmény miatt: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott az országa illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin tájékozódni. 

Olaszország: az országba való belépés előtt ki kell tölteni az utasazonosító űrlapot (további információ itt). 
Spanyolország: a vendégeknek az országba való belépés előtt ki kell tölteniük egy egészségügyi ellenőrző űrlapot (további információ itt). 
Valletta / Málta: A Máltán beszálló (nem máltai lakhellyel rendelkező) és a leszálló vendégek számára egy Utas helymeghatározó űrlapot kell kitölteni. További információkért kattintson ide.

Az olasz hatóságok által előírt legújabb előírások szerint minden Vendégnek FFP2 típusú maszkot kell viselnie, amikor olasz területen buszos átszállással utazik. Azokat a vendégeket, akik nem tartják be ezt a követelményt, nem fogadják el a fedélzeten.

A nyugalom biztosítása érdekében az MSC Cruises minden vendégtől megköveteli, hogy a hajóra lépés előtt rendelkezzen egy speciális és kötelező Covid-19 biztosítással, amely fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, azaz a hajó lemondását, megszakítását, hazaszállítási költségeket, karantént, orvosi segítségnyújtást és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi ellátást. 2021-2022-es téli szezontól kezdődően a foglalás véglegesítése előtt ezen a weboldalon lehetőség van a hajóúthoz hozzáadni az MSC COVID-19 védelmi csomagot minden induláshoz az értékesítés során. 2021-2022-es téli szezontól kezdődően. A beszálláskor be kell mutatni az adott COVID-19 fedezeti biztosítási kötvény igazolását - amely az alábbi nyelvek egyikén kell legyen angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven -, különben a beszállás megtagadásra kerül.

AMIT A BESZÁLLÁSRÓL TUDNI KELL

Az MSC szigorú egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően minden oltott és nem oltott vendégnek a beszállás előtt a terminálon át kell esnie néhány egészségügyi és COVID-19 szűrésen, beleértve a COVID-19 tesztet, egy egészségügyi kérdőívet és egy érintés nélküli lázmérést.

A zökkenőmentes beszállási folyamat érdekében kérjük, hogy mindenképpen tekintse át a termináljainkban érvényben lévő egészségügyi és biztonsági intézkedéseinket, és hozza magával:

A beszállási űrlap kinyomtatott példányát (a hajójegyen található)
A kötelező egészségügyi kérdőív kinyomtatott példányát, amelyet a beszállás előtt 6 órával kellően kitöltött és aláírt (a hajójegyben található)
A vizsgálati eredményekről szóló eredeti igazolást vagy oltási vagy gyógyulási igazolást (papír vagy elektronikus formátumban), amelyből kiderül, hogy a teljes oltás az elmúlt 9 hónapon belül történt. Azok az utasok, akik megkapták az emlékeztető oltást, mentesülnek a 9 hónapos korlátozás alól

A COVID-19 biztosítási igazolás, amely egyértelműen tartalmazza a COVID-19 kockázatok fedezetét

Érvényes személyazonossági okmány 


A beszállást megtagadjuk a következő esetekben:

Tünetek, azaz láz (>37,5 C / 99,5 F), köhögés, légszomj, hidegrázás, izom- és testfájdalom, fáradtság, fejfájás, torokfájás és ízlelés/szaglás elvesztése a beszállást megelőző 14 napban.
A COVID-19 gyanús vagy megerősített esetnek való potenciális kitettség a beszállást megelőző 14 napban.
Helyi körülményeken alapuló ideiglenes utazási korlátozások. Egyes országok például megtagadhatják a vízumot vagy megtilthatják a beutazást utazási előzmények vagy állampolgárság alapján

A kötelező COVID-19 biztosítási kötvény bemutatásának elmulasztása (amelynek a következő nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven.

AMIT A PARTRASZÁLLÁSRÓL ÉS A HAZAUTAZÁSRÓL TUDNI KELL

A COVID-19 teszt vagy az utasazonosító űrlap (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.

Fedezze fel a védett kirándulásokon: Ha a hajóútja során partra szeretne szállni, ez csak az MSC Shore Excursions egyikében való részvétellel lehetséges, hogy a parton is ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat biztosítson, mint a fedélzeten. Néhány kiránduláshoz hivatalos Covid-bizonyítvány szükséges, hogy beléphessen bizonyos helyszínekre (pl. múzeumokba, templomokba,...) vagy részt vehessen bármilyen rendezvényen. További információ a GYIK részben található.

A Földközi-tengeri hajóutak esetében (2022. április 1. előtt) csak az MSC Shore Excursions egyikén való részvétellel lehet majd partra szállni, hogy a parton is ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírások érvényesüljenek, mint a fedélzeten. Azok a vendégek, akik oltatlan gyermekekkel utaznak, csak az MSC Shore Excursions egyikén való részvétellel mehetnek partra.

2022. április 1-től a vendégek önállóan is partra szállhatnak a helyi követelményeknek megfelelően, amelyeket folyamatosan figyelemmel kísérnek és amelyek változhatnak. A nem oltott gyermekekkel utazó vendégek szintén önállóan mehetnek partra. A legjobb szárazföldi élmény érdekében minden vendégünknek azt ajánljuk, hogy az úticélokat az MSC Cruises partraszállásos kirándulásának kényelmével, kényelmével és biztonságával fedezze fel, amely a hajóút előtt és a fedélzeten is foglalható. Egyes kirándulásokhoz hivatalos Covid igazolás szükséges, hogy beléphessenek bizonyos helyszínekre (pl. múzeumokba, templomokba,...) vagy részt vehessenek bármilyen rendezvényen. További információ a GYIK részben található.

Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút utáni célállomásra való visszatéréskor megfeleljen a COVID-19 teszteléssel kapcsolatos helyi előírásoknak.

A tengerjáró hajóval utazó vendégeknek egyszer kell benyújtaniuk a PLF-et, és célországként a végleges kiszállás országát kell kiválasztaniuk. Az elektronikus rendszerbe be kell írniuk a hajó által a hajóút során felkeresett kikötők nevét. (https://app.euplf.eu/#/)