EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Az MSC Cruises biztonságos és stresszmentes nyaralási lehetőséget kínál Önnek és szeretteinek a szigorú MSC Cruises Egészségügyi és biztonsági protokollunknak köszönhetően. Az MSC Cruises egészségügyi és biztonsági intézkedései változhatnak, és a járvány alakulásának megfelelően alkalmazkodnak.

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

AMIT A HAJÓÚT ELŐTT TUDNI KELL

​Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút indulása előtt ellenőrizze az utazási követelményeket. Az MSC Cruises együttműködik a hatóságokkal minden olyan régióban és országban, ahol a hajók közlekednek, hogy a protokollja megfeleljen az előírt egészségügyi és biztonsági intézkedéseknek, illetve túl is szárnyalja azokat. Az alábbi részletek változhatnak.

Kérjük, hogy a hajóút lefoglalása előtt ITT ellenőrizze, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra való felszállásra. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

Az alábbi követelmények a jelenlegi és a következő hajóutakra érvényesek (az egészségügyi és biztonsági intézkedések változhatnak, és a világjárvány alakulásának megfelelően módosulnak).

Felhívjuk figyelmét, hogy minden Vendégnek be kell tartania ezeket a követelményeket ahhoz, hogy a fedélzetre léphessen:

A jelenlegi járatok 2022. április 22-ig indulnak amerikai kikötőkből:

Minden olyan vendégnek (2-11 éves korig), aki nem rendelkezik védőoltással, be kell mutatnia egy igazolást a beszállás előtt 3 nappal elvégzett negatív RT-PCR tesztről (azaz ha szombaton száll hajóra, akkor a COVID-19 RT-PCR tesztet az azt megelőző szerdán kell elvégeznie). A COVID-19 antigén teszt nem fogadható el a hajóútra való felszálláshoz, és a beszállás megtagadásra kerül. A nem oltott vendégek (2-11 éves korig) a beszállás előtt a terminálon (ingyenesen) további COVID-19 vizsgálaton vesznek részt. 2 év alatti vendégek esetében nem szükséges a beszállás előtti vagy a beszálláskor elvégzett vizsgálat. A 2-11 éves oltott vendégeknek ugyanazokat a vizsgálati követelményeket kell követniük, mint a 12 éves és idősebb vendégeknek. 

Minden vendég (12 éves és idősebb). 

a beszállás előtt 2 nappal elvégzett negatív RT-PCR vagy antigén tesztről szóló igazolást kell benyújtaniuk (azaz ha szombaton szállnak hajóra, a COVID-19 tesztet az azt megelőző csütörtökön kell elvégezniük). 

teljes körűen be kell oltani. A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha a teljes oltássorozatot több mint 14 nappal a hajóút kezdete előtt megkapták.

a WHO által jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Oxford/Astrazeneca, Covishield, Sinopharm, Sinovac, Coronavac, Sinovac, Sinovac, Coronavac, Covishield, Sinopharm, Sinovac, Coronavac, Coronavac 

az elfogadott COVID-19 vakcinák bármely "mix-and-match" kombinációjával (lásd a fenti listát).

Az oltási bizonyítványnak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lennie. 

Az amerikai kikötőkből 2022. április 23-án és 2022. április 23-tól induló hajóutak:

Minden 5 éves vagy annál idősebb vendégnek teljes mértékben be kell oltva lennie COVID-19 ellen. Az oltási követelmény azokra a vendégekre is vonatkozik, akik az elmúlt 90 napban meggyógyultak a COVID-19-ből. Az oltás emlékeztető oltására nincs szükség. Minden teljesen beoltott vendégnek be kell mutatnia egy negatív RT-PCR vagy antigén tesztet, amelyet legkésőbb 2 nappal a hajóra való felszállás előtt kell elvégezni; ez a vizsgálati követelmény az 5 év alatti, teljesen beoltott vendégekre is vonatkozik.
 
Minden olyan vendégnek (2-4 éves korig), aki nem rendelkezik teljes körű oltással az oltási követelmények szerint, igazolnia kell egy negatív RT-PCR tesztet, amelyet legkésőbb 3 nappal a hajóra való felszállás előtt kell elvégezni, és a beszállás előtt a terminálon egy további COVID-19 tesztet kell elvégezni (ingyenesen). 
 
A 2 évesnél fiatalabb vendégek esetében nem szükséges a beszállás előtti vagy a beszálláskor elvégzett tesztelés.
 
A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha a hajóút kezdete előtt több mint 14 nappal megkapták a teljes oltássorozatot egy jóváhagyott WHO Covid-19 vakcinával, beleértve a Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Oxford/Astrazeneca, Covishield, Sinopharm, Sinovac, Coronavac vagy az elfogadott COVID-19 vakcinák bármely "mix-and-match" kombinációját. 

Az oltási bizonyítványnak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lennie. 
 
Megjegyzés: A Covid-19-ből felépült és csak egy oltást kapott vendégek nem számítanak teljesen beoltottnak, és az antigén önvizsgálatot nem fogadják el a beszálláshoz, mindkét esetben megtagadják a beszállást.
 
A hajóút előtt nemzetközi célállomásról az Egyesült Államokba érkező vendégek: 

Az USA kormánya megköveteli, hogy minden, az USA-ba repülő nemzetközi vendég igazolja, hogy az USA-ba tartó repülőjárat indulása előtt legfeljebb 1 nappal negatív antigén- vagy RT-PCR-tesztet mutasson be; a repülőjárat indulása előtt elvégzett teszt és a hajóra való beszállás időpontjától függően a teszt megfelelhet vagy nem felel meg a hajóra való beszállás követelményeinek. Ha a repülőjárat indulása előtt több mint 2 nappal a hajóra való felszállás előtt tett tesztet, akkor a hajóra való felszállás előtt legfeljebb 2 nappal egy második tesztet kell letenni.

Az eredeti tesztet és az oltási bizonyítványt a terminálon be kell mutatni (papír vagy elektronikus formátumban), és angol nyelven kell elkészíteni. A COVID 19 tesztről szóló bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmányokkal ellenőrizhető), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt. A COVID 19 oltási bizonyítványnak tartalmaznia kell: Személyi azonosítókat (legalább teljes név és születési dátum), amelyek megegyeznek az útlevélben szereplő személyi azonosítókkal, a bizonyítványt kiállító hivatalos forrás nevét, a vakcina gyártóját és az oltás időpontját (időpontjait).

EGYÉB UTAZÁSI KÖVETELMÉNYEK

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

A COVID-19 teszt vagy az utasok helymeghatározó űrlapja (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelmény miatt: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott az országa illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin tájékozódni. 

St Maarten kötelező egészségügyi előzetes engedélykérelmet vezetett be az Elektronikus Egészségügyi Engedélyezési Rendszeren (EHAS) keresztül minden légi úton érkező látogató számára, beleértve az átutazókat, a látogatókat és a Saint Martin-i lakosokat is. Az egészségügyi előengedély nélkül a beszállás nem lehetséges. Felhívjuk figyelmét, hogy a feldolgozási idő akár 12 órát is igénybe vehet. 

Minden utasnak a Szent Mártonra való indulás előtt ki kell töltenie az EHAS rendszeren keresztül a kérelmezési eljárást. 

48 órán belül, mielőtt a hajóút végén újra partra szállnának St Maartenen, minden 5 éves vagy annál idősebb utasnak ellenanyagvizsgálatot kell végeztetnie a hajótársasággal. 

A hajóút végén St Maartenbe való visszatéréskor nem szükséges az EHAS-on keresztül jelentkezni. 

A COVID-19 biztosítás (14 USD) megkötése csak akkor kötelező, ha a hajóút előtt vagy után egy (1) napnál hosszabb ideig tartózkodik St Maartenben. A biztosítás csak a St Maartenen való tartózkodásnak az érkezés napja és a származási országba való visszatérés napja közötti napjaira érvényes.

A nyugalom biztosítása érdekében az MSC Cruises minden vendégtől megköveteli, hogy a beszálláshoz külön és kötelezően megkötött Covid-19 biztosítással rendelkezzen, amely fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, azaz a hajóút lemondását, megszakítását, hazaszállítási költségeket, karantént, orvosi segítségnyújtást és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi ellátást. A foglalás véglegesítése előtt ezen a weboldalon lehetőség van az MSC COVID-19 védelmi csomag hozzáadására a 2021-2022-es téli szezontól kezdődően értékesített összes induláshoz. A konkrét COVID-19 fedezeti biztosítási kötvény igazolása - amelynek az alábbi nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven - a beszálláskor be kell mutatni, különben a beszállás megtagadható.

AMIT A BESZÁLLÁSRÓL TUDNI KELL

Az MSC szigorú egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően minden oltott és nem oltott vendégnek a beszállás előtt a terminálon át kell esnie néhány egészségügyi és COVID-19 szűrésen, beleértve a COVID-19 tesztet, egy egészségügyi kérdőívet és egy érintés nélküli lázmérést.

A zökkenőmentes beszállási folyamat érdekében kérjük, hogy mindenképpen tekintse át a termináljainkban érvényben lévő egészségügyi és biztonsági intézkedéseinket, és hozza magával:

A beszállási űrlap kinyomtatott példányát (a hajójegyen található)
A kötelező egészségügyi kérdőív kinyomtatott példányát, amelyet a beszállás előtt 6 órával kellően kitöltött és aláírt (a hajójegyben található)
A vizsgálati eredményekről szóló eredeti igazolást vagy oltási vagy gyógyulási igazolást (papír vagy elektronikus formátumban), amelyből kiderül, hogy a teljes oltás az elmúlt 9 hónapon belül történt. Azok az utasok, akik megkapták az emlékeztető oltást, mentesülnek a 9 hónapos korlátozás alól

A COVID-19 biztosítási igazolás, amely egyértelműen tartalmazza a COVID-19 kockázatok fedezetét

Érvényes személyazonossági okmány 


A beszállást megtagadjuk a következő esetekben:

Tünetek, azaz láz (>37,5 C / 99,5 F), köhögés, légszomj, hidegrázás, izom- és testfájdalom, fáradtság, fejfájás, torokfájás és ízlelés/szaglás elvesztése a beszállást megelőző 14 napban.
A COVID-19 gyanús vagy megerősített esetnek való potenciális kitettség a beszállást megelőző 14 napban.
Helyi körülményeken alapuló ideiglenes utazási korlátozások. Egyes országok például megtagadhatják a vízumot vagy megtilthatják a beutazást utazási előzmények vagy állampolgárság alapján

A kötelező COVID-19 biztosítási kötvény bemutatásának elmulasztása (amelynek a következő nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven.

AMIT A PARTRASZÁLLÁSRÓL ÉS A HAZAUTAZÁSRÓL TUDNI KELL

A COVID-19 teszt vagy az utasazonosító űrlap (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.

A vendégek a folyamatosan ellenőrzött és változó helyi követelményeknek megfelelően önállóan partra szállhatnak. Azok a vendégek, akik oltatlan gyermekekkel utaznak, szintén önállóan partra szállhatnak. A legjobb szárazföldi élmény érdekében javasoljuk minden vendégünknek, hogy az MSC Cruises által szervezett, a hajóút előtt és a fedélzeten foglalható parti kirándulás kényelmét, kényelmét és biztonságát élvezve fedezze fel az úti célokat. Az Antillák körutazások esetében egyes kirándulásokhoz hivatalos Covid-bizonyítvány szükséges, hogy beléphessenek bizonyos helyszínekre (pl. múzeumokba, templomokba,...) vagy részt vehessenek bármilyen rendezvényen. További információ a GYIK részben található. 

St Maarten kötelező egészségügyi előzetes engedélykérelmet vezetett be az Elektronikus Egészségügyi Engedélyezési Rendszeren (EHAS) keresztül minden légi úton érkező látogató számára, beleértve az átutazókat, a látogatókat és a Saint Martin-i lakosokat is. Az egészségügyi előengedély nélkül a beszállás nem lehetséges. Felhívjuk figyelmét, hogy a feldolgozási idő akár 12 órát is igénybe vehet. 

Kérjük, vegye figyelembe: Egyes úti célokban a 2022. április 1. előtt oltatlan gyermekekkel utazó vendégek csak védett MSC kiránduláson szállhatnak partra.

Minden utasnak a St Maartenre való indulás előtt az EHAS-on keresztül kell elvégeznie a kérelmezési eljárást. 
48 órán belül, mielőtt a hajóút végén újra partra szállnának St Maartenben, minden 5 éves vagy annál idősebb utasnak antigénvizsgálatot kell végeztetnie a hajótársasággal. 
A hajóút végén St Maartenbe való visszatéréskor nem szükséges az EHAS-on keresztül jelentkezni. 
A COVID-19 biztosítás (14 USD) megkötése csak akkor kötelező, ha a hajóút előtt vagy után egy (1) napnál hosszabb ideig tartózkodik St Maartenben. A biztosítás csak a St Maartenen való tartózkodásnak az érkezés és a származási országba való visszatérés napja közötti napjaira érvényes.

A zöldlistás országokból visszatérő francia lakosoknak nem szükséges az érkezés előtti 48 órán belül negatív RT-PCR vagy Antigent tesztet felmutatniuk. Ha a légitársaság előírja a teszt elvégzését, az a fedélzeten is elvégezhető. A narancssárga listás országokból visszatérő francia állampolgároknak 48 órán belül negatív tesztet kell felmutatniuk.

Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút utáni végső célállomásra való visszatéréskor megfeleljen a COVID-19 teszteléssel kapcsolatos helyi előírásoknak.