Costa biztonsági protokoll
 

Utazási követelmények

Az Utazási követelmények változnak, hogy újra felfedezhesse a világot egy Costa hajóúton.

A fedélzeten számtalan tevékenység, előadás és éjszakai élet várja Önt. Egyedülálló kirándulások a parton a Costa Toursnak köszönhetően, új túrákkal bővülve, vagy önállóan is partra szállhat. És mi a helyzet a gyógyfürdővel? Masszázsok, medencék thalasso terápiával és a wellness kezelések minden formája.

Fedezzen fel mindent, amit tudnia kell a közelgő körutazásához.

Indulás előtt

Minden 2 éves vagy idősebb vendégtől a beszállás előtt hivatalos negatív Covid antigén teszt eredményt (vagy Rapid NAAT vagy RT-PCR tesztet, attól függően, hogy melyik áll vendégeink rendelkezésére) kell bemutatni, amelyet a beszállás előtt 48 órával kell elvégezni.

Ha útvonala görög kikötőből indul, akkor az antigén tesztet a beszállási időpontot megelőző 24 órán belül kell elvégezni.

A MyCosta webes bejelentkezési űrlapon minden 12 éves és idősebb vendéget megkérünk, hogy erősítse meg a Covid elleni védőoltási státuszát, ha az alábbiak közül valamelyik igaz:

- Covid elleni védőoltás 2 vagy több adaggal*.
- Covidból való felépülés + legalább egy adag Covid elleni védőoltás a felépülés után
- Covid elleni védőoltás 1 vagy több adaggal* + gyógyulás
- Covidból felépült

FONTOS
A webes bejelentkezés kitöltését és a beszállókártya letöltését nem lehet folytatni, ha a fent felsorolt feltételek közül legalább egynek nem felel meg.

*1 dózis J&J (Janssen)


A beszálláshoz már nem szükséges Covid-biztosítással rendelkezni. Javasoljuk azonban, hogy a további biztonság érdekében kössön biztosítást.

A fakultatív utasbiztosításnak fedeznie kell a COVID-19 pozitív teszteléssel kapcsolatos következő kockázatokat, amelyek egyébként költségekkel járhatnak az Ön számára: orvosi és kórházi költségek, a karantén miatt a parton való tartózkodás meghosszabbításának (szállás és ellátás) költségei, a hazatérés költségei (beleértve a védett úton történő hazautazást azok számára, akik pozitív tesztet kaptak, vagy akik szoros kapcsolatba kerültek másokkal, akik pozitív tesztet kaptak), a foglalási díj visszatérítése a hajóútjuk megszakítása miatt.

Ha Ön Spanyolországban száll fel, és külföldi országból vagy területről érkezik, az országba való belépés előtt ki kell töltenie az FCS-űrlapot. Ez a következő címen érhető el: www.spth.gob.es (a weboldal angol, francia, spanyol és német nyelven érhető el). Erre nincs szükség, ha Ön tranzitban van.

A beszállás előtt 10 nappal a MyCosta oldalon egy egyszerű, az egészségi állapotára vonatkozó kérdőív kitöltésével letöltheti beszállókártyáját.

A fedélzeten

A nyaralás alatt nem kell antigénvizsgálatot végeznie a hajóút közepén, és nem kell naponta lázat mérnie (kivéve azokat az útvonalakat, amelyek spanyol kikötőkben is megállnak).
Élet a fedélzeten

Az éttermekben és bárokban, büfékben, színházban, gyógyfürdőben, éjszakai klubokban és üzletekben olyan lesz, mint korábban a parton elfogadott jegyzőkönyvek, és nem korlátozzák a helyet elfoglaló személyek számát.
Maszkok

A maszk használata már nem kötelező, csak ajánlott. Továbbra is kötelező lesz az átszállítások során és az orvosi központon belül a beltérben.

A szárazföldi élmények során

Fedezzen fel minden nap egy új helyet: önállóan is partra szállhat, vagy dönthet úgy, hogy ezt Costa túráink egyikén teszi, egy kivételes idegenvezető kíséretében.
A vendégeknek ellenőrizniük kell a beutazási követelményeket minden olyan ország esetében, amelyet a hajóút során meglátogatnak az oltás vagy a gyógyulás érvényességére vonatkozóan, valamint azt, hogy szükséges-e bármilyen antigénvizsgálat.

Mi történik, ha egy vendég tesztje pozitív a hajóút során?

Ha a vendég a hajóút során pozitív tesztet kap, akkor a hajó külön erre a célra kialakított területén lévő kabinban elkülönítik, amíg meggyógyul (és az antigénteszt eredménye negatív lesz), vagy a származási országban történő partra szállás pillanatáig, vagy a foglalás során tervezett partra szállásig.

Mi történik, ha a hajóút során egy vendég olyan személlyel került kapcsolatba, akinek a Covid-tesztje pozitív volt?

Ha a vendég az elmúlt 120 napon belül teljes körűen beoltották, vagy az elmúlt 90 napon belül felépült a Covidból, akkor kérjük, hogy az alábbi protokollt kövesse:

- vacsora a kabinban 5 napig
- FFP2 (vagy azzal egyenértékű) maszk használata 10 napig.

Ha a vendéget 120 napnál régebben oltották be, vagy 90 napnál régebben gyógyult ki a Covidból, akkor az alábbi protokollt kérjük követni:

- izolálás 5 napig, 2. antigénvizsgálattal az 5. napon.
- a 6. naptól kezdve napi antigénvizsgálat
- a 6. naptól kezdve nincs további korlátozás, ha a teszt negatív.

 

Kérjen árajánlatot

Az MSC Cruises-szal a Földközi-tengeren hajókázni azt jelenti, hogy elérhető közelségbe kerülünk a kultúra, a hagyományok és a műemlékek legjavához, amelyek évszázadok óta gazdagítják partjait. Látogasson el ezekbe az országokba, és ismerje meg gazdag mediterrán történelmüket, ahogy az ókori hajósok tették, amikor Olaszországból a görög szigetekre hajóztak. Az MSC Földközi-tengeri hajóútján utazva lehetősége nyílik arra, hogy közelebbről is megismerje Olaszország történelmi kikötőit Rómától Velencéig, Genovától Nápolyig. Értékelje a festői és kifinomult francia városokat Cannes-ban, hogy elmerüljön a spanyol kultúrában Barcelonában, Malagában, Valenciában és Ibizán.

 

2022. Június 28-30.

Last Minute MSC hajóút akció 2022. Június 28-30. között
A feltüntetett árak induló árak, elérhetőségük a szabad helyek függvényében változhat. A részvételi díj a kikötőbe való ki, és onnan a hazautazás költségét nem tartalmazza.
Kérdése van? Keresse munkatársainkat, akik örömmel válaszolnak azokra és tájékoztatják Önt akciónk részleteiről is.

Találja meg következő nyaralását most és foglaljon online, csak néhány kattintással!

A legnagyobb hajóstársaságok kínálatának színe-java, a Karibi térségtől a Földközi-tengerig, Atlanti- és Csendes-óceánra is elbarangoló tengeri utak várják honlapunkon. Keresőnkben a Costa Cruises, MSC Cruises, Pricess Cruises és Norwegian Cruise Line által kínált tengeri utakat is megtalálhatja. Csoportos útjainkra magyar nyelvű idegenvezető kíséri el a kirándulókat!

Magyar nyelvű idegenvezetővel

Fedezze fel a legjobb körutazási úti célokat a világ legérdekesebb kultúráinak látnivalóit, hangjait és ízeit feltáró útvonalak széles választékával. Tapasztalja meg a Földközi-tenger szépségét (Adria, Kelet- és Nyugat-Mediterráneum), és hajózzon el Spanyolországba, a Kanári-szigetekre, Portugáliába és Korzikára.

Magyar nyelvű idegenvezetővel

Nincs is jobb módja a meleg és vibráló Földközi-tenger megtapasztalásának, mint egy hajóút. Fedezze fel a különböző kultúrák látnivalóit, hangjait és ízeit - mindezt a saját feltételei szerint. Látogasson el a legkülönfélébb kikötőkbe - a dicsőséges Rómától a csillogó Cannes-ig, miközben élvezheti a Norwegian által kínált szabadságot és rugalmasságot.