DOHA.jpg
 

Doha, Katar

Egy katari utazás különleges lesz egy MSC hajóúton. Egy Dubai, Abu Dhabi és Katar körutazás során megismerkedhet Dohával, az ország futurisztikus fővárosával az Öbölben. A város a 2022-es világbajnokság megrendezésére készül, új, szupermodern felhőkarcolókkal gazdagítva az amúgy is félelmetes városképet.  A dohai Aspire Tower (300 méter) uralja az égboltot. Ez az ország legmagasabb épülete, amelynek formája egy fáklyához hasonlít. Ez az épület a sportváros közelében található, amely már olyan eseményeknek adott otthont, mint a XII. pánarab játékok, és amely központi szerepet kap a világbajnokság alatt. Doha nagy része, beleértve az olyan imahelyeket, mint a katari iszlám tanulmányok karának új mecsetje, úgy tűnik, már a jövőben van. Ne hagyja ki a Gyöngyszemet, a futurisztikus mesterséges kör alakú kikötőt, amelyet a városközponttól északra alakítanak ki, és mégis, ahogyan azt az MSC kiránduláson észreveheti, a város ősi szíve még mindig erősen dobog.  Doha történelmi központjában található a Suq, ahol a tevétől az aranyig mindent el lehet cserélni, valamint a XIX. század végéről származó, ma múzeummá alakított Al Khoot erőd. Az MSC Cruises-szal tett dohai hajóútja során néhány kiránduláson az ország északi részének felfedezésére és e lenyűgöző emirátus történelmének megismerésére kalauzolja el Önt. Ash Shamalban a sivatag közepéből emelkedik ki az Al-Zubara erődítmény, amely a harmincas évekből származik. Az első pillantásra hatalmas homokvárnak tűnő épületet teljesen felújították, és múzeummá alakították át. Az erőd közelében egy másik, még régebbi védelmi építmény, a Qal' at Murair régészeti maradványai is megtekinthetők. Szintén itt található Zubara, a kereskedők és gyöngybúvárok faluja, a XIX. századból származó, később elhagyott település.

DOHA - DHOW CRUISE - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DOH03

Fedezd fel Dohát - és gyönyörködj a város látképében a tengerről. A kirándulók először buszos városnézésre indulnak a Doha Corniche és a West Bay körül - az úti cél Doha óvárosi negyede, amely az egyik legforgalmasabb városrész. Évszázadokkal ezelőtt a hétvégéken beduin pásztorok piaca volt itt, ahol húsokat, gyapjút cseréltek egyéb árukra - ma pedig egy szövevényes labirintus, melyet kétoldalról apró butikok roskadozásig telt kirakata szegélyez. Az érzékszervek ellen finom illatok, fűszerek intéznek támadást - de minden földi jót meg lehet itt vásárolni a ruháktól az arab parfümökön át az édességekig és szárított gyümölcsökig. A kirándulók megnézi a sólyompiacot, az arany és gyémánt bazárt, a fűszer utcát és az állatvásárt. A következő megálló a Doha Dhow kikötő, ahol a hagyományos helyi hajókra szállnak a buszról. A dhow méltóságteljesen körbehajózza a dohai öblöt, miközben a fedélzeten fantasztikus panorámában gyönyörködhet - és a Közel-Kelet ízeit is megkóstolhatja: BBQ ételeket szolgálnak fel. Visszatérés után még fürdőzésre is van lehetőség - vagy napozhat a Doha-öböl partján.
Megjegyzés: A dhow hajókat motor hajtja. Információkat a program során angol nyelven adnak. Kérjük kényelmes cipőt és sapkát viseljen. A téli hónapokban a víz hőmérséklete hűvösebb lehet. A hajókázás közben feltámadó szél miatt javasolt kabátot hozni. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

DOHA - AL SHAQAB ROYAL STABLES - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DOH12

A lovaglás szerelmesei számára -de nem csak nekik! - kihagyhatatlan program a fajtiszta arab lovakkal büszkélkedő Al Shaqab királyi istálló. A gyönyörű állatokat nem csak Katarban, de világszerte keresettek: a bajnok állatokat és leszármazottaikat csillagászati összegekért adják-veszik. Az istállóban egyedülálló lehetősége van megismerkedni a lovassportok világával - a látogatók a VIP területekre is betekintést nyerhetnek, és egy rövid lovas show műsort is megtekintenek. A visszafelé úton rövid fotózkodás erejéig a hatalmas sportcentrum az Aspire zone mellett is megállnak.
Megjegyzés: idegenvezetés kizárólag angol nyelven. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

DOHA - AL SAFLIYAH ISLAND & PANORAMIC DOHA - FOR FULLY VACCINATED GUESTS - DOH23

Egy kis shopping, dohai városnézés, hajókázás a tradicionális dhow bárkával - látogatás az Al Safliya szigetre, ahol önfeledt napozás zárja a feledhetetlen kirándulást - mi más kell még a felhőtlen kikapcsolódáshoz? A kirándulás a programok mellett egy finom büfé ebédet is magában foglal. A kirándulók első megállója a souq Waqif bazár, ahol milliónyi portéka várja új gazdáját - talán éppen téged... Majd buszos városnézés Doha legismertebb nevezetességeivel: Cornich és West Bay, majd megálló a Katara kulturális faluban. A kanyarok után a hullámok következnek: egy tradicionális arab bárka, dhow fedélzetén átszelik az öblöt, hogy az Al Safliyag szigeten önfeledten napozhassanak, vagy megmártózzanak hűs habokban.
Megjegyzés: idegenvezetés angol nyelven és korlátozott mértékig néhány más világnyelven elérhető. A kirándulókat kérjük, hogy öltözékükkel a vállaikat és térdüket takarják el. A program során vállat és térdeket eltakaró konzervatív öltözködés elvárt. Javasoljuk, hogy kényelmes cipőt és kalapot viseljen. A kiránduláson hátproblémától, szívbetegségektől, magas vérnyomástól szenvedő utasaink és terhes nők nem vehetnek részt. A kirándulásra javasolt törölközőt és úszóruhát hozni. A kiránduláson alkoholt nem szolgálnak fel. A kiránduláson csak azok a vendégek vehetnek részt, akik teljes oltottsággal valamint érvényes covid oltási igazolvánnyal rendelkeznek. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és betartják az idegenvezető által kapott utasításokat és előírásokat. Vendégeink egészségének és biztonságának veszélye esetén az MSC intézkedni jogosult.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Arab-öböl csoportos hajóutak

Az úti cél keleti varázslatot idéz, a türkizkék tenger és a sivatag meleg színei között elterülő tájak. Ahol egykor csak sivatag volt, ott ma a világ legmagasabb épületei, a legfényűzőbb szállodák és a legmerészebb építészet található, amelyek a történelmi palotákkal és a hosszú és gazdag arab történelem maradványaival élnek együtt. Engedje át magát ennek a fényűző utazásnak egy MSC körutazással, amely régi hagyomány, és egyben része az Emirátusok által az elmúlt években elért fejlődésnek is: Abu Dhabi és Dubai merész, futurisztikus építészetével lep meg, Sir Bani Yas szigete pedig álomszerű tengerparti élményekkel vagy egy semmihez sem hasonlítható szafarival varázsolja el a mangroveerdők, a sivatag és a védett öbölterületek között. Kihagyhatatlan helyszínek az Ománi-öböl és annak látványos korallzátonyai, Khor Fakkan, Khasaband Muscat, ahol ízelítőt kaphat az ezeregyéjszaka elvarázsolt hangulataiból.