Fjordok és Balti-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a Balti-tenger rejtett gyöngyszemeit, hajózza be a vidám skandináv városokat, kiránduljon a fjordok és kicsipkézett hegycsúcsok által szabdalt lélegzetelállító norvég tájakon, fedezze fel a világ egykori legvagyonosabb kereskedői, a Hanza-szövetség tagjai által ránk hagyományozott történelmi örökséget!

COVID-19

Kérjük olvassa el figyelmesen!

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Utazás a legcsodálatosabb északi kincsekhez

A norvég fjordok kétségtelenül a világ legszebb természeti tájai közé tartoznak, és a világ minden tájáról érkező látogatók által leginkább csodált tájak, amelyek fenséges szépségüknek és időtlen hangulatuknak köszönhetően képesek félelmet kelteni.

Norvégiának több mint ezer fjordja van, melyek közül a Geirangerfjord és a Naerøyfjord a legnagyobbak, és 2005 óta szerepelnek az UNESCO örökségi listáján.

A norvég fjordok körutazása az egyik legjobb módja e helyek meglátogatásának, köszönhetően a könnyen navigálható mély víznek. Az MSC sétahajóján a lehető legjobb kilátópontból csodálhatja meg első kézből a természeti szépség eme impozáns példáit.

A fjordokat körülvevő természeti táj még mindig vad és érintetlen vonásokkal rendelkezik, de a különleges kirándulóútvonalaknak köszönhetően mégis könnyen felfedezhető, mind a hegyekben, mind pedig magukon a gleccsereken.

A fjordok vizein keresztül el lehet jutni Norvégia legszebb városaiba, például Bergenbe, amelyet a Sognefjord vesz körül, a világ második leghosszabb fjordja, amely 204 km hosszan húzódik.

Foglalja le még ma az MSC észak-európai hajóútját, hogy egy igazán felejthetetlen nyaraláson fedezze fel a norvég fjordokat és Norvégia főbb városait!

 

A nagy észak varázsa

A Brit-szigetektől a Baltikumon keresztül Skandináviáig, a Baltikumon keresztül, ez egy rendkívüli MSC Cruise hajóút, amely érdekes és szokatlan útvonalakat javasol a bolygó legtávolabbi és legérintetlenebb területeinek felfedezésére, ahol a természet teljes pompájában pompázik.

A norvég fjordoktól az óceán által megformált, zord tájakig a hajóút egyedülálló élménnyé válik, elvarázsolt kastélyok és gleccserek mellett elhajózva az éjféli nap alatt, a világ néhány leglenyűgözőbb városa, Hamburg, Helsinki, Stockholm, Amszterdam, Tallin és olyan kis, festői kis falvak között, mint Warnemünde Németországban, Stavanger és Molde Norvégiában, egészen a mitikus Északi-fokig, amelyet csak a Svalbard-szigetek választanak el az Északi-sarktól, a Jeges-tengerben.

Egy körutazás a legjobb módja annak, hogy felfedezze és értékelje a bolygónak egy olyan szegletét, amelyet még mindig titokzatos legendák és évezredes történetek laknak.

 

A felfedezés érzése

Az északi tengereket uraló vadon érintetlen, büszke szépsége tükrözi a viking nép jellegzetességeit, amely egykor e vizek ura volt. Costa hajóink fedélzetén az északi-tengeri körutazásaink során megcsodálhatjuk a norvég fjordok fenségét. Hajózunk a tenger által vájt hatalmas vízi labirintusokban, amelyek mérföldekre behatolnak a szárazföld szívébe, és megcsodáljuk az epikus jeleneteket: a festői északi falvakat a sziklák és hegyek tövében, amelyekből lenyűgöző, gleccserek által táplált vízesések zúdulnak alá. A modern városok, mint Oslo és Stockholm szépsége gyönyörködtet, akárcsak Tallinn és Koppenhága gazdagsága, ahol Hans Christian Andersen meséjének gyönyörű kis hableánya kacsint ránk a tenger közepén álló sziklájáról.