Egészségügyi és biztonsági szabályzat MSC Vörös-tenger és Szaúd-Arábia hajóutak esetén

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos információk, a kialakult pandémiás helyzet miatt szükségessé vált intézkedések és a hajóra történő felszállást megelőző követelmények.

A lent közölt információk bármikor változhatnak, foglalás előtt minden esetben tájékozódj!

COVID-19: beszálláshoz szükséges intézkedések Magyarország állampolgárai számára

Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút indulása előtt ellenőrizze az utazási követelményeket. Az MSC Cruises együttműködik a hatóságokkal minden olyan régióban és országban, ahol a hajók közlekednek, hogy a protokollja megfeleljen az előírt egészségügyi és biztonsági intézkedéseknek, illetve túlszárnyalja azokat. Az alábbi részletek változhatnak.


Kérjük, hogy a hajóút lefoglalása előtt ITT ellenőrizze, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra való felszállásra. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.


Az alábbi követelmények a jelenlegi és a következő hajóutakra érvényesek (az egészségügyi és biztonsági intézkedések változhatnak, és a világjárvány alakulásának megfelelően módosulnak).


Felhívjuk figyelmét, hogy a 2 éves és idősebb Vendégeknek a fenti követelményeket be kell tartaniuk ahhoz, hogy a fedélzetre léphessenek:  


2022. február 9-től kezdődően minden Szaúd-Arábiába repülő vendég csak akkor szállhat fel a járatra, ha a járat indulásától számított 48 órán belül negatív RT-PCR tesztet mutat be, ez a teszt a hajóra való felszálláshoz is felhasználható. Alternatívaként a járat indulásától számított 48 órán belül elvégzett antigén tesztet is elfogadja a légitársaság, ez azonban nem érvényes a hajóra való felszálláshoz - ebben az esetben a felszálláshoz 72 órás negatív RT-PCR tesztet kell benyújtani.       


A hajóút előtt Szaúd-Arábiában tartózkodók vagy ott tartózkodók esetében a hajóra való felszállást megelőző 72 órán belül elvégzett negatív RT-PCR tesztet fogadják el.    


Minden 12 éves vagy annál idősebb vendégnek teljes körűen be kell oltva lennie. A vendégek akkor tekinthetők beoltottnak, ha:  


az elmúlt 8 hónapban és az indulást megelőző 14 vagy több napon belül teljes oltássorozatot végeztek egy jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Johnson & Johnson oltóanyagot. A kombinált oltáskombináció is elfogadható. Az oltási bizonyítványoknak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lenniük.

VAGY 

14 nappal az indulás előtt elvégeztek egy Covid-19 emlékeztető oltást és egy teljes oltássorozatot egy jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Johnson & Johnson oltóanyagot. A kombinált oltások kombinációja is elfogadható. Az oltási bizonyítványoknak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lenniük. 

 
Ezen követelmények be nem tartása a beszállás megtagadásához vezethet.
 
Felhívjuk figyelmét:
- A Covid-19-ből felépült és csak egy oltást kapott vendégek nem számítanak teljesen beoltottnak.
- Az antigén önvizsgálat nem fogadható el a beszálláskor. 
 
Az eredeti tesztet és oltási igazolást be kell mutatni a terminálon (papír vagy elektronikus formátumban), és angol nyelven kell elkészíteni. A COVID 19 tesztről szóló igazolásnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmánnyal ellenőrizhetően), a teszt időpontját, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív teszteredményt.

Egyéb utazási követelmények

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.


A COVID-19 teszt vagy az utasok helymeghatározó űrlapja (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelmény miatt: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az országa illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.


Jordániát érintő útvonalak esetében: az olasz tranzitvendégek, akik önállóan vagy buborékos túrával mennek partra, visszatérésükkor karantén alá esnek.


A szaúd-arábiai és a vörös-tengeri hajóutakra vízumkötelesek. Az érvényes vízum megszerzéséhez minden Vendégnek ki kell töltenie egy online kérelmet itt, és 130 USD díjat kell fizetnie. A vízumkérelmezési folyamat során a Vendégeknek meg kell adniuk személyes adataikat, egyéb lényeges információkat és érvényes útlevelet kell használniuk.


- A repülés és körutazás csomagunkat megvásárló vendégek esetében a vízumköltséget a csomag ára már tartalmazza. A szaúdi portál technikai korlátai miatt azonban nem tudjuk automatikusan biztosítani a szaúdi vízumot a hajóút előtt. Ezért kérjük Vendégeinket, hogy az itt található útmutatót követve a hajóút előtt itt igényeljenek elektronikus szaúdi vízumot. A 130 USD/utas költséget az MSC visszatérítendő fedélzeti hitel formájában téríti vissza az MSC Bellissima hajóút során. A fedélzeten el nem költött összeget készpénzben térítjük vissza a hajóról való leszállás előtt.  
- Azok a vendégek, akik úgy döntenek, hogy csak a körutazást vásárolják meg, felelősek a vízum beszerzéséért, és további információkért tájékozódjanak a légitársaságuknál. Az Öböl-menti Együttműködési Tanács országaiból érkező vendégek mentesülnek ez alól a követelmény alól. A Jordánia meglátogatásához szükséges vízumot a parti kirándulásaink valamelyikén a vendég üdülési csomagja tartalmazza, akár repülővel és körutazással, akár csak körutazással utazik. 
- A vendégek útlevelének legalább 6 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie az utazás időpontjában.


Minden 12 évesnél idősebb vendégnek legkésőbb 72 órával Szaúd-Arábiába való megérkezése előtt online regisztrálnia kell oltási adatait. 

Minden 12 év feletti vendégnek le kell töltenie és regisztrálnia kell a Tawakkalna App (COVID-19 KSA), a hivatalos szaúdi érintkezési nyomkövető alkalmazásban. A geolokalizációt (adatokkal) Szaúd-Arábiában való partraszálláskor mindig aktiválva kell tartani. A vendégeknek Szaúd-Arábiába való megérkezésük előtt le kell tölteniük a Tawakkalna alkalmazást.


A nyugalom biztosítása érdekében az MSC Cruises minden vendégtől megköveteli, hogy a beszálláshoz rendelkezzen egy speciális és kötelező Covid-19 biztosítással, amely fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, azaz a hajóút lemondását, megszakítását, hazaszállítási költségeket, karantént, orvosi segítségnyújtást és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi kezelést. 2021-2022-es téli szezontól kezdődően a foglalás véglegesítése előtt ezen a weboldalon lehetőség van a hajóúthoz hozzáadni az MSC COVID-19 védelmi csomagot minden induláshoz az értékesítés során. 2021-2022-es téli szezontól kezdve. A beszálláskor be kell mutatni az adott COVID-19 fedezeti biztosítási kötvény igazolását - amely az alábbi nyelvek egyikén kell legyen angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven -, különben a beszállás megtagadásra kerül.

Tudnivalók a beszállás menetéről

Az MSC szigorú egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően minden oltott és nem oltott vendégnek a beszállás előtt a terminálon át kell esnie néhány egészségügyi és COVID-19 szűrésen, beleértve egy egészségügyi kérdőívet és egy érintés nélküli lázmérést. 


A zökkenőmentes beszállási folyamat érdekében kérjük, mindenképpen tekintse át a termináljainkban érvényben lévő egészségügyi és biztonsági intézkedéseinket, és hozza magával:


- A beszállási űrlap kinyomtatott példányát (a hajójegyen található).
- A kötelező egészségügyi kérdőív kinyomtatott példányát, amelyet a beszállás előtt 6 órával kellően kitöltött és aláírt (a hajójegyben található).
- Az eredeti COVID 19 tesztet és oltási bizonyítványt (papír vagy elektronikus formátumban), amely igazolja, hogy a teljes oltás az elmúlt 8 hónapban történt. Azok az utasok, akik megkapták az emlékeztető oltást, mentesülnek a 8 hónapos korlátozás alól.
- A COVID-19 biztosítási igazolás, amely egyértelműen tartalmazza a COVID-19 kockázatok fedezetét.
Érvényes személyazonosító okmány 


A beszállást megtagadjuk a következő esetekben:

- Tünetek, azaz láz (>37,5 C / 99,5 F), köhögés, légszomj, hidegrázás, izom-/testfájdalom, fáradtság, fejfájás, torokfájás és ízlelés/szaglás elvesztése a beszállást megelőző 14 napban.
- A COVID-19 gyanús vagy megerősített esetnek való potenciális kitettség a beszállást megelőző 14 napban.
- Helyi körülményeken alapuló ideiglenes utazási korlátozások. Egyes országok például megtagadhatják a vízumot vagy megtilthatják a beutazást utazási előzmények vagy állampolgárság alapján.
- A kötelező COVID-19 biztosítási kötvény bemutatásának elmulasztása (amelynek a következő nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol).

Tudnivalók a partraszálláshoz

A COVID-19 teszt vagy az utasazonosító űrlap (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin. 

Fedezze fel a védett kirándulásokat: Ha a hajóút során partra szeretne menni, az MSC Cruises erősen ajánlja, hogy vegyen részt valamelyik vagy MSC parti kiránduláson, hogy ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat biztosítson a parton, mint a fedélzeten. Azok a vendégek, akik teljesen be vannak oltva, önállóan is partra szállhatnak, és a partra szállással kapcsolatos követelményeket kell betartaniuk az általuk meglátogatott országoknak megfelelően. Nem minden úti cél engedélyezi az önálló partra szállást, és ez függhet az utas oltási státuszától. Azoknak a Vendégeknek, akik nem rendelkeznek teljes körű oltással, vagy akiknek az utazócsoportjukban oltatlan gyermekek vannak, egy MSC Excursion kirándulással kell partra szállniuk, hogy felfedezzék a védett kiránduláson való részvételt. További információ a GYIK részben található. 

Minden 12 év feletti vendégnek le kell töltenie és regisztrálnia kell a Tawakkalna App (COVID-19 KSA), a hivatalos szaúdi kapcsolattartási alkalmazásban. A geolokalizációt (adatokkal) Szaúd-Arábiában partra szállva mindig aktiválva kell tartani. A vendégeknek Szaúd-Arábiába való megérkezésük előtt le kell tölteniük a Tawakkalna alkalmazást.


A zöldlistás országokból visszatérő francia lakosoknak nem szükséges negatív RT-PCR vagy Antigent tesztet felmutatniuk az érkezést megelőző 48 órán belül. Ha a légitársaság előírja a teszt elvégzését, az a fedélzeten is elvégezhető. A narancssárga listás országokból visszatérő francia állampolgároknak 48 órán belül negatív tesztet kell felmutatniuk.  

Az Egyesült Királyságban lakóhellyel rendelkező, bármely körutazás célállomásáról az Egyesült Királyságba visszatérő lakosoknak ki kell tölteniük egy utas-helymeghatározó űrlapot (PLF), és Antigen vagy PCR tesztet kell foglalniuk, amelyet az Egyesült Királyságba való visszatérésükkor a 2. napon vagy azelőtt kell elvégezniük (2022. február 11-től az Antigen tesztet nem kell elvégezni).


Annak érdekében, hogy támogassa a Vendégeket a nemzetközi mobilitási követelményeknek való megfelelésben, az MSC Cruises megszervezte a lehetőséget, hogy vendégei molekuláris tesztet (pl. RT-PCR) vagy antigén tesztet vásároljanak és végeztessenek el a hajóútjuk során. További információ a GYIK részben található.