Egészségügyi és biztonsági szabályzat MSC Grand Voyages & MSC World Cruise hajóutak esetén

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos információk, a kialakult pandémiás helyzet miatt szükségessé vált intézkedések és a hajóra történő felszállást megelőző követelmények.

A lent közölt információk bármikor változhatnak, foglalás előtt minden esetben tájékozódj!

COVID-19: beszálláshoz szükséges intézkedések Magyarország állampolgárai számára

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

Az alábbi követelmények a jelenlegi és a következő hajóutakra érvényesek (az egészségügyi és biztonsági intézkedések változhatnak, és a világjárvány alakulásának megfelelően módosulnak).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden Vendégnek be kell tartania ezeket a követelményeket ahhoz, hogy a fedélzetre léphessen: 


- Minden (2 éves és idősebb) vendégnek igazolást kell bemutatnia a beszállás előtt 72 órával elvégzett negatív RT-PCR tesztről. Ha például szombaton 15:00 órakor száll hajóra, akkor a COVID-19 tesztet legkorábban szerdán 15:00 órától kell elvégeznie.
- Minden (12 éves és idősebb) vendégnek teljes körű oltással kell rendelkeznie. A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha a hajóút kezdete előtt több mint 14 nappal megkapták a teljes oltássorozatot egy jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson oltóanyagot. A fenti oltóanyaglista "mix-and-match" kombinációja is elfogadott.

Megjegyzendő:
 
- A Covid-19-ből felépült és csak egy oltást kapott vendégek nem számítanak teljesen beoltottnak.
- Az oltási bizonyítványnak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lennie.
- Az antigén önvizsgálatot nem fogadják el a hajóra való beszálláskor.
 
A vizsgálati eredményekről szóló eredeti igazolást vagy az oltási vagy gyógyulási igazolást be kell mutatni a terminálon (papír vagy elektronikus formátumban), és az alábbi nyelvek egyikén kell elkészíteni: Angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven. A COVID-19 vizsgálati bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmánnyal ellenőrizhetően), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt.

Egyéb utazási követelmények

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.


A COVID-19 teszt vagy az utasok helymeghatározó űrlapja (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelmény miatt: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott az országa illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin tájékozódni. 


A nyugalom biztosítása érdekében az MSC Cruises minden vendégtől megköveteli, hogy a beszálláshoz külön és kötelezően megkötött Covid-19 biztosítással rendelkezzen, amely fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, azaz a hajóút lemondását, megszakítását, a hazaszállítás költségeit, a karantént, az orvosi segítségnyújtást és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi ellátást. A foglalás véglegesítése előtt ezen a weboldalon lehetőség van az MSC COVID-19 védelmi csomag hozzáadására a 2021-2022-es téli szezontól kezdődően értékesített összes induláshoz. A beszálláskor be kell mutatni az adott COVID-19 fedezeti biztosítási kötvény igazolását - amely az alábbi nyelvek valamelyikén kell legyen angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven -, különben a beszállás megtagadásra kerül.

Tudnivalók a beszállás menetéről

Az MSC szigorú egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően minden oltott és nem oltott vendégnek a beszállás előtt a terminálon át kell esnie néhány egészségügyi és COVID-19 szűrésen, beleértve a COVID-19 tesztet, egy egészségügyi kérdőívet és egy érintés nélküli lázmérést. 


A zökkenőmentes beszállási folyamat érdekében kérjük, hogy mindenképpen tekintse át a termináljainkban érvényben lévő egészségügyi és biztonsági intézkedéseinket, és hozza magával:


- A beszállási űrlap kinyomtatott példányát (a hajójegyen található).
- A kötelező egészségügyi kérdőív kinyomtatott példányát, amelyet a beszállás előtt 6 órával kellően kitöltött és aláírt (a hajójegyben található).
- Az eredeti COVID 19 teszt és oltási bizonyítvány (papír vagy elektronikus formátumban).
- A COVID-19 biztosítási igazolás, amely egyértelműen tartalmazza a COVID-19 kockázatok fedezetét.
- Érvényes személyazonossági okmány 


A beszállást megtagadjuk abban az esetben, ha:

- Tünetek, azaz láz (>37,5 C / 99,5 F), köhögés, légszomj, hidegrázás, izom- és testfájdalom, fáradtság, fejfájás, torokfájás és ízlelés/szaglás elvesztése a beszállást megelőző 14 napban.
- A COVID 19 gyanús vagy megerősített esetnek való potenciális kitettség a beszállást megelőző 14 napban.
- Helyi körülményeken alapuló ideiglenes utazási korlátozások. Egyes országok például megtagadhatják a vízumot vagy megtilthatják a beutazást utazási előzmények vagy állampolgárság alapján.
- A kötelező COVID-19 biztosítási kötvény igazolásának elmulasztása (amelynek a következő nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven).

Tudnivalók a partraszálláshoz

A COVID-19 teszt vagy az utasazonosító űrlap (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.


Fedezze fel a védett kirándulásokat: Ha a hajóút során a partra szeretne menni, az MSC Cruises erősen ajánlja, hogy vegyen részt valamelyik vagy MSC parti kiránduláson, hogy a parton is ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat biztosítson, mint a fedélzeten. Azok a vendégek, akik teljesen be vannak oltva, önállóan is partra szállhatnak, és a partra szállással kapcsolatos követelményeket kell betartaniuk az általuk meglátogatott országoknak megfelelően. Nem minden úti cél engedélyezi az önálló partra szállást, és ez függhet az utas oltási státuszától. Azoknak a Vendégeknek, akik nem rendelkeznek teljes körű oltással, vagy akiknek az utazócsoportjukban oltatlan gyermekek vannak, egy MSC Excursion kirándulóval kell partra szállniuk, hogy felfedezzék a védett kiránduláson való részvételt. További információ a GYIK részben található.


Az Európai Közösségen kívüli bármely országból hazatérő francia lakosoknak be kell mutatniuk az érkezést megelőző 48 órán belül elvégzett negatív RT-PCR vagy antigén tesztről szóló igazolást. A teszt a fedélzeten is elvégezhető 80,00 euróért.


2022. január 22-től a svájci útlevéllel rendelkező és Svájcba visszatérő svájci lakosoknak nem kell negatív antigén- vagy RT-PCR-tesztet bemutatniuk Svájcba való belépés előtt. Már nem kötelező a tesztelés a beutazást követő negyedik és hetedik nap között. A SwissPLF-et azoknak kell kitölteniük, akik repülővel vagy távolsági busszal térnek vissza. További információ itt: https://swissplf.admin.ch/formular


Az Egyesült Királyságban lakóhellyel rendelkező, bármely körutazásról az Egyesült Királyságba visszatérő személyeknek ki kell tölteniük az utas-helymeghatározó űrlapot (PLF), és antigén- vagy PCR-tesztet kell foglalniuk, amelyet az Egyesült Királyságba való visszatérésükkor a második napon vagy azelőtt kell elvégezniük (2022. február 11-től az antigénvizsgálatra nem lesz szükség).


Ha a hatóságok elrendelik, és a rendeletnek való megfelelés érdekében az antigénvizsgálatot a hajó fedélzetén, az olaszországi belépést megelőző napon, ingyenesen elvégzik. Ha a Vendégeknek más napon kell elvégeztetni a tesztet, az térítés ellenében történik. Az eredményeket közvetlenül a kabinba szállítják.


Annak érdekében, hogy támogassa a Vendégeket a nemzetközi mobilitási követelményeknek való megfelelésben, az MSC Cruises megszervezte a lehetőséget, hogy vendégei a hajóút során molekuláris tesztet (pl. RT-PCR) vagy antigén tesztet vásároljanak és végeztessenek el. További információ a GYIK részben található.