Egészségügyi és biztonsági szabályzat Észak-európai MSC hajóutak esetén

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos információk, a kialakult pandémiás helyzet miatt szükségessé vált intézkedések és a hajóra történő felszállást megelőző követelmények.

A lent közölt információk bármikor változhatnak, foglalás előtt minden esetben tájékozódj!

COVID-19: beszálláshoz szükséges intézkedések Magyarország állampolgárai számára

Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút indulása előtt ellenőrizze az utazási követelményeket. Az MSC Cruises együttműködik a hatóságokkal minden olyan régióban és országban, ahol a hajók közlekednek, hogy a protokollja megfeleljen az előírt egészségügyi és biztonsági intézkedéseknek, illetve túlszárnyalja azokat. Az alábbi részletek változhatnak.

Kérjük, hogy a hajóút lefoglalása előtt ITT ellenőrizze, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra való felszállásra. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

Az alábbi követelmények a jelenlegi és a következő hajóutakra érvényesek (az egészségügyi és biztonsági intézkedések változhatnak, és a világjárvány alakulásának megfelelően módosulnak).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden Vendégnek be kell tartania ezeket a követelményeket ahhoz, hogy a fedélzetre léphessen:

- Minden (2 évesnél idősebb) vendégnek a beszállás előtt 48 órával negatív antigén- vagy RT-PCR-tesztről szóló igazolást kell bemutatnia. Ha például szombaton 15:00 órakor száll hajóra, akkor a COVID-19 tesztet legkorábban csütörtökön 15:00 órától kell elvégeznie.
- Minden (12 éves és idősebb) vendégnek teljes oltással kell rendelkeznie, és be kell mutatnia egy oltási igazolást, amely igazolja, hogy az elmúlt 9 hónapban teljes oltás/oltásismétlés történt. A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha a hajóút kezdete előtt több mint 14 nappal megkapták a teljes oltássorozatot egy jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson (minden 12 éves vagy idősebb vendégnek, aki "Janssen" (Johnson & Johnson) oltást kapott, most kötelező egy második oltás 14 nappal a hajó indulása előtt, hogy "teljesen beoltottnak" tekinthetők legyenek).  A fenti oltási listán szereplő oltóanyagok "vegyes" kombinációja is elfogadott. Az oltási bizonyítványnak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lennie.

Megjegyzés: 

- A Covid-19-ből felépült és csak egy oltást kapott vendégek nem számítanak teljesen beoltottnak.
- Az antigén önvizsgálat nem fogadható el a beszálláskor.

Minden, az Egyesült Királyságban (Southampton) beszálló vendégnek a hajó indulását megelőző 48 órán belül elvégzett negatív RT-PCR tesztet kell bemutatnia. 

Minden Zeebrugge-ban beszálló vendégnek ki kell töltenie a BEL PLF-et a beszállás előtt.

A Hamburgban hajóra szálló vendégeknek ki kell tölteniük a német PLF-et https://www.einreiseanmeldung.de/#/


Az eredeti vizsgálati és oltási bizonyítványt a terminálon be kell mutatni (papír vagy elektronikus formátumban), és az alábbi nyelvek egyikén kell elkészíteni: Angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven. A COVID-19 vizsgálati bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmányokkal ellenőrizhetően), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt.

Egyéb utazási követelmények

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

A COVID-19 teszt vagy az utasok helymeghatározó űrlapja (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelmény miatt: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze.

Southamptonban történő kiszálláshoz: a vendégeknek az érkezés előtt 48 órával ki kell tölteniük és online be kell nyújtaniuk a brit PLF-et. A 2022. február 11. előtt érkező vendégek esetében a 2. napon vagy azt megelőzően antigén- vagy PCR-tesztet kell elvégezni. Az Egyesült Királyságban 48 óránál rövidebb ideig tartózkodó vendégeknek csak a PLF-et kell kitölteniük.
Ha a partra szállnak vagy Southamptonban tranzitálnak 48 óránál rövidebb ideig: a vendégeknek ki kell tölteniük a brit PLF-et.
Ha Belgiumban szeretne partra szállni vagy kiszállni: a vendégeknek a BEL PLF-et kell kitölteniük és online benyújtaniuk a hajóútra való megérkezés előtt. (a hajón Zeebrugge-ban tartózkodó vendégeknek NEM kell kitölteniük a BEL PLF-et).
Minden partra szálló és Németországban (Hamburg) a fedélzeten maradó vendégnek ki kell töltenie a német PLF-et: https://www.einreiseanmeldung.de/#/.

A Le Havre-ban (Franciaország) partra szálló minden 12 éves és idősebb vendégnek negatív 24 órás PCR- vagy antigén-tesztet kell bemutatnia.

Belgium: https://www.info-coronavirus.be/ További információk a belga e-PLF kitöltéséhez. 

- A hajó azonosítása: MSC Magnifica

- Lakcím: Utca: MSC Magnifica, Házszám: 9387085, Box (=Pier number): 702, Irányítószám/irányítószám: 8380, Város: Zeebrügge

Az Egyesült Királyság: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk További információk az Egyesült Királyság kormányának frissített követelményeiről és azon vörös országok listájáról, amelyekre további korlátozások vonatkoznak, valamint a PLF, a vakcinázási és vizsgálati követelményekkel kapcsolatos információkért kérjük, látogasson el a www.gov.uk. Koronavírus (COVID-19): az Egyesült Királyságba utazó utasok közegészségügyi tájékoztatására vonatkozó követelmények.

Németország: további információk itt és a https://einreiseanmeldung.de oldalon.

A nyugalom biztosítása érdekében az MSC Cruises minden vendégtől megköveteli, hogy a beszálláshoz külön és kötelezően megkötött Covid-19 biztosítással rendelkezzen, amely fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, azaz a hajóút lemondását, megszakítását, hazaszállítási költségeket, karantént, orvosi segítségnyújtást és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi kezelést. A foglalás véglegesítése előtt ezen a weboldalon lehetőség van az MSC COVID-19 védelmi csomag hozzáadására a 2021-2022-es téli szezontól kezdődően értékesített összes induláshoz. A beszálláskor be kell mutatni az adott COVID-19 fedezeti biztosítási kötvény igazolását - amely az alábbi nyelvek valamelyikén kell legyen angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven -, különben a beszállás megtagadásra kerül.

Tudnivalók a beszállás menetéről

Az MSC szigorú egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően minden oltott és nem oltott vendégnek a beszállás előtt a terminálon át kell esnie néhány egészségügyi és COVID-19 szűrésen, beleértve a COVID-19 tesztet, egy egészségügyi kérdőívet és egy érintés nélküli lázmérést.
 
A zökkenőmentes beszállási folyamat érdekében kérjük, hogy mindenképpen tekintse át a termináljainkban érvényben lévő egészségügyi és biztonsági intézkedéseinket, és hozza magával: 
 
- A beszállási űrlap kinyomtatott példányát (a hajójegyen található).
- A kötelező egészségügyi kérdőív kinyomtatott példányát, amelyet a beszállás előtt 6 órával kellően kitöltött és aláírt (a hajójegyben található).
- Az eredeti vizsgálati eredményekről szóló igazolás vagy oltási igazolás (papíralapú vagy elektronikus formátumú)-on fel kell tüntetni, hogy a teljes oltás / emlékeztető oltás az elmúlt 9 hónapon belül történt.
- A COVID-19 biztosítási igazolás, amely egyértelműen tartalmazza a COVID-19 kockázatok fedezetét.
- Érvényes személyazonossági okmány
 
A beszállást megtagadjuk a következő esetekben:
 
- Tünetek, azaz láz (>37,5 C / 99,5 F), köhögés, légszomj, hidegrázás, izom- és testfájdalom, fáradtság, fejfájás, torokfájás és ízlelés/szaglás elvesztése a beszállást megelőző 14 napban.
- A COVID-19 gyanús vagy megerősített esetnek való potenciális kitettség a beszállást megelőző 14 napban.
- Helyi körülményeken alapuló ideiglenes utazási korlátozások. Egyes országok például megtagadhatják a vízumot vagy megtilthatják a beutazást utazási előzmények vagy állampolgárság alapján.
- A kötelező COVID-19 biztosítási kötvény igazolásának elmulasztása (amelynek a következő nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven).

Tudnivalók a partraszálláshoz

A COVID-19 teszt vagy az utasazonosító űrlap (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. 

Southamptonban történő kiszálláshoz: a 48 óránál hosszabb ideig tartózkodó lakosoknak vagy vendégeknek ki kell tölteniük a brit PLF-et, és azt az érkezés előtt 48 órával online kell benyújtaniuk. A 2022. február 11. előtt érkező vendégek esetében a 2. napon vagy azt megelőzően antigén- vagy PCR-tesztet kell végezni.


Ha 48 óránál rövidebb ideig száll partra vagy utazik át Southamptonban: a vendégeknek ki kell tölteniük a UK PLF-et.


Partra szállás vagy Belgiumban történő kiszállás: a vendégeknek ki kell tölteniük a BEL PLF-et, és online kell benyújtaniuk a hajóútra való megérkezés előtt. (a hajón Zeebrugge-ban tartózkodó vendégeknek NEM kell kitölteniük a BEL PLF-et).


Németországban (Hamburgban) történő partraszálláshoz, és ha a vendégek az elmúlt 10 napban Hamburgba érkezés előtt magas kockázatú területen jártak, a vendégeknek digitális belépési űrlapot kell kitölteniük. További információért ajánlott az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin és a következő honlapokon tájékozódni.

Belgium: https://www.info-coronavirus.be/ További információk a belga e-PLF kitöltéséhez. 

- A hajó azonosítása: MSC Magnifica

- Lakcím: Utca: MSC Magnifica, Házszám: 9387085, Box (=Pier number): 702, Irányítószám/irányítószám: 8380, Város: Zeebrügge


Egyesült Királyság: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Minden partra szálló és Németországban (Hamburg) a fedélzeten maradó vendégnek ki kell töltenie a német PLF-et https://www.einreiseanmeldung.de/#/. 

Le Havre-ban (Franciaország) partra szálló minden 12 éves és idősebb vendégnek negatív 24 órás PCR- vagy antigén-tesztet kell bemutatnia.

Fedezze fel a védett kirándulásokon: Ha a hajóút során partra szeretne menni, az MSC Cruises erősen ajánlja, hogy vegyen részt valamelyik vagy MSC parti kiránduláson, hogy a parton is ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat biztosítson, mint a fedélzeten. Azok a vendégek, akik teljesen be vannak oltva, önállóan mehetnek a partra, és az általuk meglátogatott országoknak megfelelően kell követniük a partra lépés követelményeit. Nem minden úti cél engedélyezi az önálló partra szállást, és ez függhet az utas oltási státuszától. Azoknak a Vendégeknek, akik nem rendelkeznek teljes körű oltással, vagy akiknek az utazócsoportjukban oltatlan gyermekek vannak, egy MSC Excursion kirándulással kell partra szállniuk, hogy felfedezzék a védett kiránduláson való részvételt. Egyes kirándulásokon hivatalos Covid-bizonyítványra lesz szükség bizonyos helyszínekre (pl. múzeumok, templomok,...) való belépéshez vagy bármilyen rendezvényen való részvételhez. További információ a GYIK részben található.


Kérjük, vegye figyelembe: jelenleg Southamptonban (Egyesült Királyság) nem engedélyezett a hajó elhagyása a part menti kirándulások és az átutazás céljából. Csak azok a vendégek szállhatnak ki, akiknek a hajóútja Southamptonban ér véget.  

Az Európai Közösségen kívüli országokból hazatérő francia lakosoknak be kell mutatniuk az érkezés előtt 24 órával elvégzett negatív RT-PCR vagy antigén tesztről szóló igazolást. A teszt a fedélzeten is elvégezhető 80,00 euróért. 

2022. január 22-től a svájci útlevéllel rendelkező és Svájcba visszatérő svájci lakosoknak nem kell negatív antigén- vagy RT-PCR-tesztet bemutatniuk Svájcba való belépés előtt. Már nem kötelező a tesztelés a beutazást követő negyedik és hetedik nap között. A SwissPLF-et azoknak kell kitölteniük, akik repülővel vagy távolsági busszal térnek vissza. További információ itt: https://swissplf.admin.ch/formular


Az Egyesült Királyságban lakóhellyel rendelkező, bármely körutazásról az Egyesült Királyságba visszatérő személyeknek ki kell tölteniük az utas-helymeghatározó űrlapot (PLF), és antigén- vagy PCR-tesztet kell foglalniuk, amelyet az Egyesült Királyságba való visszatérésükkor a második napon vagy azelőtt kell elvégezniük (2022. február 11-től az antigénvizsgálatra nem lesz szükség).


A nemzetközi mobilitási követelményeknek való megfelelés érdekében az MSC Cruises megszervezte a lehetőséget, hogy vendégei a hajóút során RT-PCR tesztet vagy antigén tesztet vásároljanak és végeztessenek el. További információ a GYIK részben található.