Egészségügyi és biztonsági szabályzat MSC Arab-öböl hajóutak esetén

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos információk, a kialakult pandémiás helyzet miatt szükségessé vált intézkedések és a hajóra történő felszállást megelőző követelmények.

A lent közölt információk bármikor változhatnak, foglalás előtt minden esetben tájékozódj!

COVID-19: beszálláshoz szükséges intézkedések Magyarország állampolgárai számára

Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút indulása előtt ellenőrizze az utazási követelményeket. Az MSC Cruises együttműködik a hatóságokkal minden olyan régióban és országban, ahol a hajók közlekednek, hogy a protokollja megfeleljen az előírt egészségügyi és biztonsági intézkedéseknek, illetve túl is szárnyalja azokat. Az alábbi részletek változhatnak.

Kérjük, hogy a hajóút lefoglalása előtt ITT ellenőrizze, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra való felszállásra. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

Az alábbi követelmények a jelenlegi és a következő hajóutakra érvényesek (az egészségügyi és biztonsági intézkedések változhatnak, és a világjárvány alakulásának megfelelően módosulnak).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden Vendégnek be kell tartania ezeket a követelményeket ahhoz, hogy a fedélzetre léphessen:

- Minden (2 éves és idősebb) vendégnek igazolást kell bemutatnia a beszállás előtt 72 órával elvégzett negatív RT-PCR tesztről. Ha például szombaton 15:00 órakor száll hajóra, akkor a COVID-19 tesztet legkorábban szerdán 15:00 órától kell elvégeznie. Csak Abu Dhabi esetében: az RT-PCR tesztet a beszállás előtt 48 órával kell elvégezni. További kötelező COVID-19 tesztet a repülőtéren szerveznek (a hajóútra szóló jeggyel együtt ingyenes) érkezéskor. Ez a kötelező teszt nem helyettesíti az Egyesült Arab Emírségekbe való belépéshez szükséges tesztet, és a hajóra / hajóútra való felszálláshoz szükséges. Ha a vendég kihagyja a reptéri tesztet, akkor a hajóra való bejelentkezés előtt a kikötőben 42 USD-ért (egy magánklinika által szervezett) tesztet kell elvégeznie. A 72 órán belül elvégzett PCR-tesztet bemutató, az Egyesült Arab Emírségekbe való belépéshez használt és a repülőtéren/kikötőben megvizsgált vendégek jogosultak a hajóra szállni, amíg az eredményekre várnak. A repülőtéren/repülőtéren tesztelt személyek a repülőtéren/repülőtéren található tesztelési területen matricát kapnak, valamint SMS-t a mobiltelefonjukra, amelyet a hajó becsekkolásánál kell felmutatniuk.
- A helyi lakosoknak és a hajóút előtt az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó vendégeknek a hajó indulását megelőző 72 órán belül elvégzett negatív RT-PCR tesztet kell bemutatniuk a terminálba való belépés előtt.  
- Minden (12 éves és idősebb) Vendégnek teljes körű oltással kell rendelkeznie. A vendégek akkor tekinthetők teljesen beoltottnak, ha a hajóút kezdete előtt több mint 14 nappal megkapták a teljes oltássorozatot egy jóváhagyott Covid-19 oltóanyaggal, beleértve a Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson; Sinopharm, Sputnik V, Covishield , Sinovac. A vakcinák fenti listájának "mix-and-match" kombinációja elfogadott. Minden hajóútra induló Vendégnek állampolgárságtól függetlenül be kell mutatnia egy oltási igazolást, amely igazolja, hogy az elmúlt 9 hónapban teljes oltás / emlékeztető oltás történt. Az oltási bizonyítványnak a hajóút teljes időtartamára érvényesnek kell lennie.  
- Abu Dhabi esetében 48 órán belül elvégzett RT-PCR teszt szükséges.

Megjegyzés: A Covid-19-ből felépült és csak egy oltást kapott vendégek nem számítanak teljesen beoltottnak. A Sputnik/Sinopharm/Sinovac feltételesen engedélyezett vakcinák Katarban, és a második adagtól vagy emlékeztető oltástól számított 6 hónapon belül érvényesnek minősülnek. Az oltási bizonyítványnak a teljes hajóút idejére érvényesnek kell lennie. A feltételesen engedélyezett oltóanyagból két oltást kapott vendégeknek Katarba érkezéskor pozitív eredményű szerológiai antitestvizsgálatot kell magukkal vinniük; az antitestvizsgálat nélkül nem engedik őket a hajóra vagy a partra szállni. Azok a személyek, akik két adag feltételesen engedélyezett vakcinát kaptak, majd egy adag Pfizer vagy Moderna vakcinát, és az utolsó adagtól számított 14 nap elteltével teljes mértékben immunizáltnak tekinthetők (nem kell bemutatni a szerológiai antitestet). Az antigén önvizsgálat nem fogadható el a hajóra való beutazáshoz.

Azoknak a vendégeknek, akik vörös/extravörös besorolású országból érkeznek Katarba, és csak körutazásra szóló jegyet foglaltak, a hajóra való felszállás előtt 2 napig karanténban kell maradniuk egy helyi szállodában. További információért kattintson ide.

Az eredeti vizsgálati és oltási bizonyítványt a terminálon be kell mutatni (papír vagy elektronikus formátumban), és angol nyelven kell elkészíteni. A COVID-19 vizsgálati bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmányokkal ellenőrizhetően), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt.

Egyéb utazási követelmények

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze ITT, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

A vendégútleveleknek legalább 6 hónapos érvényességgel kell rendelkezniük az utazás időpontjában.

AZ ABU DHABIBAN BESZÁLLÓ VENDÉGEK SZÁMÁRA: December 30-tól kezdődően az Abu Dhabiba belépő oltott személyeknek zöld státuszt kell mutatniuk az Al Hosn alkalmazáson: https://alhosnapp.ae/en/home/.

Egyesült Arab Emírségek: Az Egyesült Arab Emírségekbe történő repüléshez COVID-19 teszt szükséges.

KATAR: Az utazóknak online regisztrálniuk kell az Ehteraz weboldalon, mielőtt belépnének az országba vagy Katarba repülnének. Minden partra szálló vendégnek regisztrálnia kell az Ehteraz weboldalán. A vendégek e-mailben kapnak egy előzetes jóváhagyó levelet (ezt a dokumentumot a Katarba való utazás előtt le kell tölteni, hogy fel tudjanak szállni a repülőgépre és ki tudjanak lépni a dohai repülőtérről), amelyet a kikötői hatóságok érkezéskor ellenőriznek. A vendégeknek fel kell tölteniük az útlevelük másolatát és az oltás másolatát (ha a feltételesen jóváhagyott oltóanyaggal oltották be magukat, akkor fel kell tölteniük az ellenanyag-teszt eredményét). A regisztrációt 72 órával az érkezés előtt lehet megtenni. A vendégek csak akkor mehetnek partra Katarban, ha részt vesznek egy szervezett MSC parti kiránduláson.

Kötelezően le kell tölteni az Ehteraz APP-ot a mobiltelefonjukra. Az Ehteraz APP a vendégek Katarba történő landolásakor aktiválódik a mobiladatokon keresztül. CSAK a be- és kiszálló vendégek számára.

Azoknak a vendégeknek, akik vörös/extravörös besorolású országból érkeznek Katarba, és csak körutazásra szóló jegyet foglaltak, 2 napig karanténban kell maradniuk egy helyi szállodában, mielőtt a hajóra szállnának. További információért kattintson ide.

Azoknak a vendégeknek, akik MSC által szervezett túrát foglaltak, regisztrálniuk kell az Ehteraz portálon. INCASE, ha nem kapják meg az előzetes jóváhagyó levelet, magukkal kell vinniük az oltási bizonyítványukat, az útlevél másolatát és a körutazási kártyájukat, hogy elhagyhassák a hajót.

Azoknak a vendégeknek, akik Katarban szállnak le a hajóról, le kell tölteniük az Ehteraz alkalmazást. Az alkalmazás bármikor letölthető, de csak akkor aktiválható, ha a vendégek megérkeznek Dohába. Ezen kívül a Vendégeknek be kell mutatniuk egy igazolást az érkezés előtt 72 órával elvégzett negatív RT-PCR tesztről vagy az érkezés előtt 24 órával elvégzett negatív antigén tesztről, valamint a hajóútra szóló kártyájukat.

A nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelmények miatt továbbra is szükség lehet egyéb követelményekre, mint például a COVID-19 teszt vagy a Passenger locator form (PLF): minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.

A nyugalom biztosítása érdekében az MSC Cruises minden vendégtől megköveteli, hogy a beszálláshoz külön és kötelezően megkötött Covid-19 biztosítással rendelkezzen, amely fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, azaz a hajóút lemondását, megszakítását, a hazaszállítás költségeit, a karantént, az orvosi segítségnyújtást és a kapcsolódó költségeket, valamint a kórházi ellátást. A foglalás véglegesítése előtt ezen a weboldalon lehetőség van az MSC COVID-19 védelmi csomag hozzáadására a 2021-2022-es téli szezontól kezdődően értékesített összes induláshoz. A beszálláskor be kell mutatni az adott COVID-19 fedezeti biztosítási kötvény igazolását - amely az alábbi nyelvek valamelyikén kell legyen angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven -, különben a beszállás megtagadható.

Tudnivalók a beszállás menetéről

Az MSC szigorú egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően minden oltott és nem oltott (12 év alatti) vendégnek a beszállás előtt a terminálon át kell esnie néhány egészségügyi és COVID-19 szűrésen, beleértve egy egészségügyi kérdőívet és egy érintés nélküli lázmérést.

A zökkenőmentes beszállási folyamat érdekében kérjük, hogy mindenképpen tekintse át a termináljainkban érvényben lévő egészségügyi és biztonsági intézkedéseinket, és hozza magával:

- A beszállási űrlap kinyomtatott példányát (a hajójegyen található).
- A kötelező egészségügyi kérdőív kinyomtatott példányát, amelyet a beszállás előtt 6 órával kellően kitöltött és aláírt (a hajójegyben található).
- Az eredeti COVID-19 teszt és oltási igazolás (papír vagy elektronikus formátumban), melyen fel kell tüntetni, hogy a teljes oltás / emlékeztető oltás az elmúlt 9 hónapon belül történt.     
- A COVID-19 biztosítási igazolás, amely egyértelműen tartalmazza a COVID-19 kockázatok fedezetét.
- Érvényes személyazonossági okmány.

A beszállást megtagadjuk, ha:

- Tünetek, azaz láz (>37,5 C / 99,5 F), köhögés, légszomj, hidegrázás, izom- és testfájdalom, fáradtság, fejfájás, torokfájás és ízlelés/szaglás elvesztése a beszállást megelőző 14 napban.
- A COVID-19 gyanús vagy megerősített esetnek való potenciális kitettség a beszállást megelőző 14 napban.
- Helyi körülményeken alapuló ideiglenes utazási korlátozások. Egyes országok például megtagadhatják a vízumot vagy megtilthatják a beutazást utazási előzmények vagy állampolgárság alapján.
- A kötelező COVID-19 biztosítási kötvény bemutatásának elmulasztása (amelynek a következő nyelvek egyikén kell lennie: angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven).
- Dubajban, Abu Dhabiban és Dohában a repülőtéren/kikötőben végzett pozitív PCR-teszt eredménye.

Tudnivalók a partraszálláshoz

A COVID-19 teszt vagy az utasazonosító űrlap (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.

Fedezze fel a védett kirándulásokat: Ha a hajóút során partra szeretne menni, az MSC Cruises erősen ajánlja, hogy vegyen részt valamelyik vagy MSC parti kiránduláson, hogy ugyanolyan magas szintű egészségügyi és biztonsági előírásokat biztosítson a parton, mint a fedélzeten. Azok a vendégek, akik teljesen be vannak oltva, önállóan is partra szállhatnak, és a partra szállással kapcsolatos követelményeket kell betartaniuk az általuk meglátogatott országoknak megfelelően. Nem minden úti cél engedélyezi az önálló partra szállást, és ez függhet az utas oltási státuszától. Azoknak a Vendégeknek, akik nem rendelkeznek teljes körű oltással, vagy akiknek az utazócsoportjukban oltatlan gyermekek vannak, egy MSC Excursion kirándulással kell partra szállniuk, hogy felfedezzék a védett kiránduláson való részvételt. További információ a GYIK részben található.

Azoknak a dubaji tranzitvendégeknek, akik Dohában szálltak hajóra, Dubajba érkezéskor helyi EAE PCR-vizsgálatot kell végezniük. A kirándulás előtt nem szükséges megvárni az eredményeket.

Azok a vendégek, akik Dubaiban szállnak le a hajóról: A PCR-tesztet a fedélzeten lehet elvégeztetni a szabad helyek függvényében 80,00 €-ért A foglalásokat közvetlenül a fedélzeten lehet megtenni. A hajó által kiállított igazolás nem tartalmaz QR-kódot.

A Katarba tartó útvonalak esetében:

Azoknak a vendégeknek, akik MSC által szervezett utat foglaltak, regisztrálniuk kell az Ehteraz portálon. Ezen kívül magukkal kell vinniük az oltási bizonyítványukat és a körutazási kártyájukat. a vendégek csak akkor mehetnek partra Katarban, ha szervezett MSC parti kiránduláson vesznek részt.

Azoknak a vendégeknek, akik Katarban szállnak le a hajóról (Katarban maradnak vagy közvetlenül a repülőtérre mennek), le kell tölteniük az Ehteraz alkalmazást. Az alkalmazás bármikor letölthető, de csak akkor aktiválható, ha regisztrál az Ehteraz portálon a "(https://www.ehteraz.gov.qa/)" címen keresztül, és letölti a szükséges hivatalos dokumentumokat, hogy a portálról e-mailben megkapja az előzetes jóváhagyó levelet.
*Ezt a levelet akkor kaphatják meg e-mailben, amikor Abu Dhabiban vagy Sir Bani Yasban tartózkodnak, ahol INGYENES Wi-Fi áll rendelkezésre.

- Ha a vendégek nem kapták meg az előzetes jóváhagyó levelet, akkor szükségük van a:  Oltási igazolás, útlevélmásolat, Cruise Card, CSAK a feltételesen jóváhagyott oltással beoltott vendégek számára.
- Ezen kívül a Vendégeknek be kell mutatniuk az érkezés előtt 72 órával elvégzett negatív RT-PCR tesztről szóló igazolást vagy az érkezés előtt 24 órával elvégzett negatív antigén tesztet és a hajóút kártyájukat.

Fontos információk az Ehteraz (Katar) alkalmazással kapcsolatban

- Az alkalmazás csak azon Vendégeknek szükséges, akik Dohában (Katar) szállnak ki.
- A Vendégek előzetesen letölthetik és regisztrálhatnak, de az alkalmazást csak Katarban lehet aktiválni, ha Katarban Wi-Fi kapcsolatot kapnak és IP-címet, vagy ha bekapcsolják az adatroamingot. Ha a nemzetközi SIM-kártya nem működik, a Vendégek a terminálon kapható helyi SIM-kártyát vásárolhatnak 24 $-ért, hogy aktiválják az Ehteraz alkalmazást.

Az Európai Közösségen kívüli országokból visszatérő francia lakosoknak be kell mutatniuk az érkezésüket megelőző 48 órán belül elvégzett negatív RT-PCR vagy antigén tesztről szóló igazolást. A teszt a fedélzeten is elvégezhető 80,00 euróért.

2022. január 22-től a svájci útlevéllel rendelkező és Svájcba visszatérő svájci lakosoknak nem kell negatív antigén- vagy RT-PCR-tesztet bemutatniuk Svájcba való belépés előtt. Már nem kötelező a tesztelés a beutazást követő negyedik és hetedik nap között. A SwissPLF-et azoknak kell kitölteniük, akik repülővel vagy távolsági busszal térnek vissza. További információ itt: https://swissplf.admin.ch/formular

Az Egyesült Királyságban lakóhellyel rendelkező, bármely körutazásról az Egyesült Királyságba visszatérő személyeknek ki kell tölteniük az utas-helymeghatározó űrlapot (PLF), és antigén- vagy PCR-tesztet kell foglalniuk, amelyet az Egyesült Királyságba való visszatérésükkor a második napon vagy azelőtt kell elvégezniük (2022. február 11-től az antigénvizsgálatra nem lesz szükség).

Annak érdekében, hogy támogassa a Vendégeket a nemzetközi mobilitási követelményeknek való megfelelésben, az MSC Cruises megszervezte a lehetőséget, hogy vendégei a hajóút során megvásárolhassák és elvégezhessék az RT-PCR tesztet vagy az antigén tesztet. További információ a GYIK részben található.