Fedezz fel minden nap egy új helyet, és válaszd ki a számodra megfelelő élményeket

Miért érdemes Costával felfedezni a világot?

Rengeteg okunk van arra, hogy velünk fedezze fel a világot: hosszú és személyre szabott kirándulások, idegenvezetés az Ön nyelvén, és nincs sorban állás a múzeumokban. De átlátható árak és maximális biztonság is. Szüksége van még valamire? Igen, már csak Ön hiányzik!

00JA - THE BEST OF ISTANBUL - 8 óra körülbelül

Dióhéjban
Ez a kihagyhatatlan útvonal végigvezet minket Isztambul csodálatos városán, hogy megcsodálhassuk annak legreprezentatívabb látnivalóit. épületeinek és helyszíneinek megtekintésével, majd egy kellemes boszporuszi hajóúttal zárul.


Főbb megállók


Kék mecset
Bazilika ciszterna
Hagia Sophia
Kézműves bolt
Nagy Bazár
Hajózás a Boszporuszon

A program
Az ősi török főváros körüli útvonalunk a híres Kék Mecsettel kezdődik, amelynek hivatalos neve Sultan Ahmet camii, azaz Szultán Ahmed mecset. Elvarázsolnak minket a történelmét ábrázoló részletek és misztikus színek. Az útvonal a Bazilika ciszternával folytatódik, amely a Justinianus császár által 532-ben megrendelt egyik nagyszerű alkotás. Az impozáns épület a bizánci időkben Isztambul vizének tárolására szolgált, később pedig a Topkapi-palota vízellátását biztosította.  Ezután a híres fenséges Hagia Szophia, Isztambul egyik fő műemléke, amely a világhírű a múlt században múzeummá alakították, majd 2020-ban ismét mecsetté alakították át. Miután meglátogattuk ezt a csodálatos székesegyházat, idegenvezetőnk elvisz minket egy kézműves boltba, ahol néhány szabadidő után a Nagy Bazárban is találkozunk, hogy egy kis vásárlást tegyünk. Hogy stílusosan fejezzük be a túránkat, egy csodálatos hajókiránduláson veszünk részt a Boszporusz-szoroson, hogy megcsodáljuk a város két részét egy kivételes kilátópontról. A Hagia Sophia művészeti galéria nem része a túrának. A Kék Mecset a ramadán hónapjában zárva lehet a nagyközönség előtt. Ebben az esetben a a kirándulás egy másik történelmi mecset meglátogatását is magában foglalja. A meglátogatandó imahelyeknek megfelelő öltözködés ajánlott. A mecsetbe való belépéshez kötelező a vállak és a lábak (térdig érő) eltakarása, és a cipő levétele. A nőknek kendővel kell eltakarniuk a fejüket. Vasárnaponként a Nagy Bazár modern részét látogatjuk meg a fedett rész helyett, mivel mivel az zárva van. A Kék Mecsetben fontos belső felújítási munkálatok folynak. A mennyezet és a falak jelenleg lefedve.

PRÉMIUM EPHESZOSZ ÉS A SZŰZ MÁRIA HÁZA - 00KD - 5 1/2 óra körülbelül

Dióhéjban
Az Efezus körüli három fő látnivaló közül kettő kombinációja: a romok és a Szűz Mária háza. A 25 000 nézőt befogadó nagy színház lépcsőjén készült szép fotó után itt az ideje, hogy újra felfedezzük a keresztények által mélyen tisztelt kis ókori lakóhely meghitt báját.


Főbb megállók


Efeso régészeti lelőhelye
Szűz Mária háza

A program
Az elit turisták számára, akik kiváltságos látogatást keresnek magasabb színvonalon, kisebb csoportokban. Helyi idegenvezetője egy kb. másfél órás séta keretében megismerteti Önt Epheszosz ókori történelmével, amely lehetővé teszi, hogy meglátogassa az egyik legfontosabb régészeti lelőhelyet egész Törökországban és talán az egész ókori világban. A városnézés során felfedezheti Efezus, Kis-Ázsia ókori fővárosa és fő mediterrán kikötője felejthetetlen gazdagságát. Megcsodálhatja az agorát és Hadrianus templomát, és nem maradhat el a csodálatos Celsus könyvtár ámulata sem. Mindenképpen fényképezkedjen le az ókori világ legnagyobb színházának lépcsőjén ülve, amely visszarepíti Önt az időben, amikor az aréna több mint 25 000 nézővel volt tele. A következő állomás a kereszténység egyik legkedveltebb kegyhelye: az a hely, amelyet a hívek úgy tisztelnek, mint ahol Szűz Mária élete utolsó éveit visszavonultan és imádkozva töltötte. A Bulbul-hegy buja zöldje között álló szerény ház 1892-ig feledésbe merült, amikor is szent zarándokhellyé nyilvánították. A romos ház alapjain ma egy kis kőtemplom áll, amelyet VI. Pál pápa és II. János Pál pápa számos imalátogatása tett híressé. A hajóra való visszatérés előtt egy kis szabadidő egy jellegzetes üzletben. A Szűz Mária Háza látogatásához imahelyhez illő ruházat szükséges.

A TÖRÖK PARTOK EGY PRIVÁT GULETTBEN - 03L0 - 7 óra körülbelül

Dióhéjban
Homérosz úgy írta le Bodrumot, mint az "örökkévaló kék paradicsomot", és e kirándulás után meg fogja érteni, miért. Egy privát gulet fedélzetén hajózva felfedezheti a félsziget partvonalát az Aquarium-öböltől Ada Boazig. Ön csak a pihenésre gondol, mi gondoskodunk a török stílusú uzsonnáról.


Főbb megállók


Bodrum partvidéke egy privát guleten: Aquarium Bay, Ada Bogaz
Török specialitású snack

A program
Bizonyára oka van annak, hogy Márk Antonius a török tengerpartot választotta különleges ajándékként szerelmének, Kleopátrának. Tudja meg a lehető legjobb módon: pihenjen egy gulet fedélzetén. Napozzon, miközben a félsziget mentén hajózik, titkos öblök és csodálatos strandok között. Miközben figyeli az önök alatt szabadon úszkáló halakat, megérti, hogyan kapta az Akvárium-öböl a nevét. Élvezze a kilátást és a teljes csendet az Ada Bogaz-öbölben, két kis elhagyatott sziget között. Ha a tengeri levegő megéheztette Önt, a fedélzeten megkínáljuk Önt egy válogatott mezével, a jellegzetes török előételekkel, amelyekhez hideg ital, tea vagy kávé jár. A kirándulás lefoglalása előtt vagy a fedélzeten a kirándulási irodában érdeklődjön a vegetáriánus vagy gluténmentes ételek elérhetőségéről, illetve az esetleges ételintoleranciákról.

AZ AKROPOLISZ ÉS A PLAKA: AZ ÓKORTÓL A MODERN KORIG - 0941 - 5 óra körülbelül

Dióhéjban
Városnézés Athén legjellegzetesebb negyedeiben: a Zea Marinától, az ősi katonai kikötőtől a magas Akropoliszig, a nagy filozófusok és istenek székhelyéig, beleértve a Panathenaic Stadiont, amely a rajongók és a régészek célpontja, nem megfeledkezve az óváros épületeiről és a Plaka negyedről, amely egykor az athéni élet központja volt. Az útvonalakban és a kirándulások hosszában kisebb változtatásokra kerülhet sor az Ön egészségének védelme, valamint az előírások és a biztonsági protokoll betartása érdekében. A nagyméretű táskák és babakocsik szigorúan tilosak az Akropoliszon. Az Akropolisz meglátogatása mászással és egyenetlen terepen való gyaloglással jár.

KALAFATI, EGY STRAND MINDENKINEK - 015W - 4 óra körülbelül

Dióhéjban
Egy napról álmodik, amikor egy bambusz napernyő alatt lustálkodik, koktélt szürcsölgetve? Vagy felpörögtél és készen állsz a szörfözésre? Nem kell döntenie, mielőtt elindul, a Kalafati strandon mindkettőt kipróbálhatja. És még sok mást is.

Főbb megállók

A sziget festői központja
Kalafati strand

A program
A Kalafatiba vezető buszút a tengerparttól a tengerpartig tartó festői autózássá válik a kis fehér házakkal tarkított, belföldi mediterrán mezőkön keresztül. A Kalafati strandhoz érve, amely Mykonoson az egyetlen, amely kék zászlóval büszkélkedhet, el lesz kényeztetve a választékkal. Bérelhet egyet a jellegzetes bambusz napernyők közül, hátradőlhet egy nyugágyon, és nézheti a tengert, miközben a Dragonissi, az alvó sárkány alakú sziget profilja ott van ön előtt. Vagy éljen a lehetőséggel, és élvezze kedvenc vízi sportjait. A sznorkelezéstől a stand up paddleboardozásig. Tudta, hogy Kalafati a profi szörfösök kedvelt célpontja? A világ minden tájáról érkeznek ide, és gyakran szórakoztatják a fürdőzőket ügyességükkel. A búvárkodás is nagyon népszerű: a környéken számos roncsot találhat felfedezni. Ha a fizikai aktivitás vagy a túl sok pihenés megéheztette, több étterem is kínál frissen fogott halat és más görög specialitásokat. Ez az egyik legnépszerűbb kirándulás, ezért foglaljon időben. A túra során egy helyi idegenvezető nyújt segítséget és tájékoztatást angol nyelven. A sziget több strandján gyakorolják a naturizmust. A strandon a napernyők és a nyugágyak benne foglaltatnak. A vízi sportokat nem tartalmazza. A strandon ételeket és italokat lehet vásárolni.

 

Új szemmel látni a világot

Ha velünk vagy, bárhol is vagy, találhatsz olyan kalandot, amely megfelel vágyaidnak, iskolai végzettségednek, életkorodnak és képességeidnek. A világ minden szegletében egy elérhető kaland vár rád, anyanyelvi, hozzáértő helyi idegenvezetővel és minden szükséges biztonsággal, a hajón és a hajón kívül is. Nézzen más szemmel a világra, és lássa másképp a dolgokat. Másképp nézhetsz a világra, és másképp láthatod a dolgokat.

 

Felfedezés reggeltől estig

Cserbenhagyásos kirándulások? Velünk nem! Merüljön el az egyes helyek lelkében, és ossza meg hiteles élményeit a helyiekkel.

 

Élmények mindenkinek

Felfedezések és kalandok kicsiknek és nagyoknak, gyakorlott túrázóknak vagy a lassú ritmusok kedvelőinek, és mindenféle motorikus képességeknek megfelelő.

 

Idegenvezetők, akik beszélik az Ön nyelvét

Qui pro quo? Jobb, ha nem! Idegenvezetőink mindig beszélnek olaszul, így minden élményt gondtalanul élvezhet.

 

Hagyja ki a sorban állást a múzeumban

Hagyja ki a sorban állást, élvezze a kultúrát, a művészetet és a történelmet: velünk elsőbbségi belépést kap az összes múzeumba, a látogatásokhoz ... munkás módon!