CADIZ.jpg
 

Cádiz, Spanyolország

Cádiz Spanyolország legrégebbi települései közé tartozik, és az ország egyik legfontosabb kikötője. Az MSC Földközi-tengeri körutazás kirándulásán meglátogathatja óvárosát, amely egy félszigetre épült, és nagyjából olyan maradt, ahogy annak idején kinézhetett, nagy, nyitott terekkel, tengerészsétányokkal és magas, tornyos házakkal. Szó szerint omladozik a tengeri levegő hatására a puha mészkőre, de a városnak óriási hangulata van - bár kissé lepukkant, határozottan hanyatlóban van, mégis tele van misztikummal. A Museo de Cádiz, a tartomány legjelentősebb múzeuma, a lombos Plaza de Minára néz, és a földszinten a régészeti múzeumot foglalja magába, amely a város hosszú történelméből származó számos fontos leletet és tárgyi emléket őriz. A hatalmas és komolyan omladozó, XVIII. századi Catedral Nueva vonzereje még akkor is ellenállhatatlan, ha általában nem a magasbarokkot kedveljük. Cádiz a katedrálisa miatt is a spanyolországi körutazások egyik legkedveltebb célpontja, amelyet teljes egészében kőből, arany nélkül, és tökéletes arányokkal díszítettek. A Barrio del Populo, a város legrégebbi, még a középkorból származó negyedének szélén fekszik a "régi" vagy eredeti katedrális, a Santa Cruz. Ez volt az egyik olyan épület, amelyet a Cádiz elleni 1596-os angol támadás során súlyosan megdöntöttek, ami miatt a tizenharmadik századi templomot jelentősen át kellett építeni. Egy szép gótikus bejárati portál megmaradt, és belül egy csodálatos, tizenhetedik századi retablo található Martínez Montañés szobraival. A templom mögött egy első századi római kori színházat tártak fel. Időben sokkal közelebb áll hozzánk viszont a tizennyolcadik századi kúria, a Torre Tavira, a város legmagasabb tornyával, ahonnan a háztetőkről remek kilátás nyílik a tengerre. Emellett a város egyik legimpozánsabb barokk épülete, a Hospital de las Mujeres kápolnája egy ragyogó El Greco-festménynek ad otthont.

CADIZ - CITY TOUR - CADAF

Az azonos nevű öbölbe nyúló keskenyke földnyelven fekvő Cádiz csodálatos történelmi épületekkel, a szűk hely ellenére is fantasztikus sugárutakkal és egy modern város pezsgésével várja az ide érkező látogatókat. Fedezze fel velünk a környék kulturális gyöngyszemeit fakultatív kirándulásunkon! Az első megálló a Plaza de San Juan de Dios - a város egyik legszebb és legfontosabb tere. A környező, neoklasszicista és gótikus stílusú épületek megragadó bája fotóra kívánkozik! A csoport innen gyalogszerrel folytatja a San Felipe templom irányába. A templomhoz érkezve megcsodálják az épület különleges elrendezését és gazdagon díszített barokk oltárpárkányzatát (csak kívülről). A következő megálló a 18-19 században épült Cádiz Székesegyház, amely a város egészére jellemző neoklasszicista és barokk stílusjegyeket ötvözi – tetejét a nap sugaraitól szikrázó aranykupola ékesíti. A kirándulás végén buszokkal térnek vissza a kikötőbe.
Megjegyzés: vallási rendezvény esetén a székesegyházzal kapcsolatos tudnivalókról az idegenvezető a katedrális előtt ad információt, a látogatók az épületet egyénileg tekinthetik meg. Kérjük, hogy vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözéket viseljen. A kirándulóknak hosszabb távokat kell gyalogolniuk egyenetlen, macskaköves utakon, és egy lépcsőn (10 fok) is fel kell kapaszkodni, hogy a katedrálisba juthassanak. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük személyes erőnlétük mérlegelésével döntsenek a kiránduláson való részvételről. A kirándulóknak folyamatosan maszkot kell viselniük. A kiránduláson való részvétellel a vendégek elfogadják és elkötelezik magukat, hogy követik az útmutatót és az idegenvezető kéréseit. Amennyiben az MSC úgy ítéli meg, hogy az utazók egészsége és biztonsága veszélynek lenne kitéve, az MSC fenntartja a jogot, hogy intézkedéseket tegyen. Felhívjuk figyelmét, hogy azok a kirándulókat, akik a túra során önként úgy döntenek, hogy eltérnek a kirándulás cég által kijelölt kereteitől, őket nem engedik visszaszállni a hajóra.

COVID-19

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a covid járványra tekintettel elképzelhető a honlapunkon szereplő programok változása, akár az utolsó pillanatokban is. A hajóstársaságok valamint cégünk is folyamatosan figyelemmel kísérjük a világjárvánnyal kapcsolatos aktuális információkat, melyek adott esetben az útiterv megváltoztatását indokolhatják.

 

Földközi-tengeri csoportos hajóutak

Fedezze fel a mediterrán városok színe-javát, élvezze a magyar nyelvű idegenvezetést a tengerparti programokon. A kiscsoportos kirándulásokon megismerheti a lenyűgöző mediterrán tájakat, hangulatos városokat, felfedezheti a világhírű borkultúrát, bebarangolhatja Európa bölcsőjét... Az MSC hajói a 7-8 tengeren töltött nap során általában 5-6 kikötőt érintenek kettő vagy még több országban. Ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen utazás alkalmával több országot, több népszerű üdülőhelyet, nevezetességet is felkereshet. Minden a tengeren töltött pillanat élmény lesz: a számtalan kikapcsolódási lehetőségtől, a fantasztikus tengeri levegőn végzett sportgyakorlatokon át a változatos kulináris élményekig! Kóstolja meg a világ konyháinak színe-javát a tucatnyi fedélzeti étterem, bár, kávézó egyikében - vagy éppen medenceparti grillteraszon. De a hajókon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a játszóházaktól a hajnalba nyúló diszkóig, mozitermektől a színházig, spa lehetőségek, masszázs vagy egy kellemes iz adás a panorámás edzőteremben... Legyen része egy életre szóló élményben a Földközi-tenger lágy hullámain és szikrázó napsütésében! Az MSC hajóutakon minden igényt kielégítő luxus kényeztetésben lehet része, böngésszen akciós ajánlataink között, és foglalja le álmai utazását akár jelentős előre foglalási kedvezménnyel!